søndag 15. juli 2012

Årsmøtet i BioFoto

Utsikten fra Preikestolhytta
Foto: Brit I. Lande


I pinsa var det Biofoto sitt årsmøte på Preikestolen Fjellstue i Rogaland. Et kjent sted for de fleste, og med en fantastisk natur. Den lange Lysefjorden og fjellene som omkranser fjorden. Mest kjent er nok Preikestolen og Kjerag hvor basehopperne får sine kikk! Denne helgen var det sol fra skyfri himmel og god temperatur. 

Foto og tekst: Brit Indahl Lande

Hvert foto er klikkbart til større format
     

I løpet av fredag ettermiddag var vi samlet ca. 30 stk. fra forskjellige kanter av  landet. P.g.a. det fine været ble det forandring i programmet. Vi fylte opp bilene og kjørte over den flotte brua til Forsand og videre innover fjorden til Skrøylå. Det var kjøpt inn grillmat og grill, og meningen var å ta bilde av solnedgangen bak Preikestolen. Det ble en flott kveld i vakker natur og praten gikk livlig! Men solnedgang bak Preikestolen ble mislykka. Det var seint før vi kom tilbake, og ennå seinere før folk sa godnatt. Vi satt ute og nøt fuglesangen, utsikten og lyset mens fotopraten gikk!
Hvor er fotografen?
Foto: Brit I. Lande

Noen ekstra flotte spelsauer. John Sandøy fotograferer.
Foto: Brit I. Lande

Venter på solnedgangen.
Foto: Brit I. Lande
        

Neste dag var det tidlig opp til frokost og avreise med buss kl. 08. Turen gikk til Jæren og strendene der. Vi hadde en lang rusletur i vannkanten ut til Revet. For de som kom fra innlandet ble det en spesiell opplevelse å få oppleve de lange strendene og det spesielle lyset. Det ble mange fotostopp! På hjemveien kjørte vi  forbi alle vindmøllene de holdt på å montere. Stakkars fuglene! Ikke akkurat det vakreste innslaget i en vakker Jær-natur!Langs Jærstrendene.
Foto: Brit I. Lande


På vei mot revet - Jæren.
Foto: Brit I. Lande
          

Kl.16 den ettermiddagen begynte årsmøte. Det ble et dramatisk og langt årsmøte, som først ble endelig avsluttet neste morgen. Anbefaler å lese referatet på Biofoto sinside! Først kl. 21 kunne vi møtes til festmiddag. Det ble en trivelig kveld der praten gikk livlig. Årets fotograf ble offentliggjort, og i år gikk tittelen til en svenske Claes Hillen med bildet "Reflektion".          

Neste dag skulle vi ha en 6 timers båttur inn hele Lysefjorden. Vi hadde egen båt med en trivelig og kunnskapsrik skipper. Det ble en drømmedag! Det var stille, varmt og en natur som er helt fantastisk.


På vei innover Lysefjorden.
Foto: Brit I. LandeVi stoppet ved en jettegryte, var inne i Fantehola, og det ble mange bilder av Preikestolen høyt der oppe. Utrolig å se hvordan furutrær og løvskog kledde de bratte fjellsidene. Grønnfargene spente over hele spekteret. Fossefall - store og små fant veien ned til fjorden. Litt snø var det også igjen på toppene.Jettegryte.
Foto: Brit I. Lande


Fjellet - kledd i grønt.
Foto: Brit I. Lande

Speiling i Lysefjorden.
Foto: Brit I. Lande

Lysstreif.
Foto: Brit I. Lande

Prekestolen sett fra fjorden.
Foto: Brit I. Lande


Høydepunktet for de fleste var nok møte med alle basehopperne ved Kjerag. Båten stoppet opp, og minnekortene fyltes fort opp.


Basehopp ved Kjerag.
Foto: Brit I. Lande


På veien ut fjorden møtte vi noen seler. Folk fra Stavanger foto hadde med seg en del utstyr til utprøving. Så vi hadde et stopp der de som ville kunne låne objektiver. Først kl.16.30 - 7t. etter avreise fra  Fjellstua, var vi tilbake. Da var det noen som skulle starte på hjemturen, og noen skulle være over til neste dag. Selv dro jeg hjem søndagskvelden full av gode minner og nye bekjentskaper. Det er lærerikt og inspirerende å treffe så mange flinke naturfotografer!


En stor takk til Biofoto Rogaland for et flott arrangement! Arnfinn Nilsen hadde, sammen med sine, fått til et flott landsmøte!            


Brit Indahl Lande

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar