Fotovandring

BioFoto Sørlandet har tidligere vært lokal arrangør for Nasjonal fotovandring med Japan Photo som nasjonal arrangør


  "MIN LØRDAG"
og
"WILSE-OPPDRAG"

VAR TEMAET UNDER
NASJONAL FOTOVANDRING
LØRDAG 12. SEPTEMBER 2015

LOKAL ARRANGØR I KRISTIANSAND

5-års jubilanten
- BIOFOTO SØRLANDET -
2010 - 2015
NASJONAL ARRANGØR
SAMARBEIDSPARTNERE 2015
HVA SKJEDDE I KRISTIANSAND?

Oppmøtested: Henrik Wergelandsgate 11, Kristiansand (lokalene til Japan Photo)

Påmelding/registrering: Kl. 10.00 -

Pris: Kr 100,- i deltakeravgift - kontant betaling

Tidspunkt: Kl. 11.00 - 16.30 - se "Hva skjer" nedenfor


Tema: "Min lørdag" og "Ta en Wilse" ("Wilse-oppdrag" - se info nedenfor)

Antall bilder: Totalt 6 fotografier pr. deltaker (3 stk. pr. kategori)

Hva skjedde?

Kl. 10.00 - : Påmelding/registrering
Kl. 11.00 - 14.00: Fotovandring med veivisere til ulike poster i Kristiansand
Kl. 14.15 - ca. 15.00: Foredrag ved Dag Røttereng
Kl. 15.15 - ? : Pizzabuffet på Egon for deltakerne, kr 108,- inkl. brus

Mer informasjon: Offisiell webside for arrangementet i Norge - HER
- - -"MIN LØRDAG" - tanker rundt temaet


Årets tema er noe annerledes enn temaene fra 2013 (Tett på) og 2014 (Kontraster) fordi det i større grad fokuserer på bildets innhold – og i mindre grad kan løses ”bare” ved teknisk forståelse. Dette vil forhåpentligvis utfordre og engasjere på en positiv måte. Vi ønsker å inspirere deltagerne til å komme et skritt videre – både i egen fotografering og i den kreative prosessen med å sette ideer ut i livet.  Vi håper årets tema både oppleves som en fornying – samtidig som det tar vare på bredden av fotografene i Nasjonal Fotovandring.
Vi vet av erfaring at mange har brukt store deler av lørdagen til å jobbe med temaet under de foregående fotovandringene – og vi ønsker å oppmuntre til enda mer aktiv bruk av de 24 timene man kan fotografere som deltager i Nasjonal Fotovandring.


Min lørdag er et stort og åpent tema. Vi aksepterer som vanlig vide tolkninger. Bildene må være tatt i tidsrommet kl 00-24 lørdag 12. september. Det kreves at deltagere har betalt startkontingent og er registrert hos lokal arrangør; hos Biofoto Sørlandet i Henrik Wergelandsgate 11, Kristiansand fra kl. 10.00 på arrangementsdagen.


Min lørdag kan tolkes i mange former. Noen vil umiddelbart tenke en reportasjeform – hvor man følger en eller flere personer i løpet av en aktivitet eller hendelse, og jakter på øyeblikket og uttrykket som virkelig sier ”Dette er min lørdag!” Andre vil vandre gatelangs med gatefotoets spontanitet som drivkraft – for å se hva som dukker opp. For noen er jakten på det kunstneriske, frie og abstrakte riktig fremgangsmåte – hvordan kan temaet tolkes overraskende og kreativt? Noen vil helt sikkert finne subjektive måter – hvor fotografen er jeg-personen som formidler hva man selv legger i begrepet Min lørdag. I tillegg kommer selvsagt alle andre mer eller mindre åpenbare innfallsvinkler – som ikke er nevnt her. Alle stilarter, det være seg dokumentarfoto, portrett, gatefoto, fiksjon eller kunstfoto er tillatt.  Alle juryer stiller med åpne sinn – og er ikke instruert på forhånd om hva som er innenfor/utenfor temaet.

Ved valg av akkurat dette temaet ønsker vi også å styrke samtidsdokumentasjonen i Nasjonal Fotovandring – og dermed øke verdien i innsendte bidrag som tidsbilder som kan ha betydelig verdi for våre etterkommere.


PREMIERING "MIN LØRDAG"
Totalt nær kr 200 000,- i premiepotten

 
Lokal premiering:

1. plass: Gavekort på fotoutstyr fra Japan Photo kr 3000,-
2. plass: Gavekort fra Japan Photo XXL kr 1500,-
3. plass: Gavekort fra Japan Photo XXL kr 1000,-
4. - 6. plass: Gavekort på CeWe-fotobok fra Japan Photo kr 500,-Se alle lokale vinnerbilder fra Nasjonal Fotovandring 2014 - HER


Se alle lokale vinnerbilder fra Nasjonale Fotovandring 2013: HER 


Nasjonal premiering:

1. plass: Gavekort på fotoutstyr fra Japan Photo kr 30 000,-
2. plass: Gavekort fra Japan Photo XXL kr 10 000,-
3. plass: Gavekort fra Japan Photo XXL kr 5000,-
4. - 6. plass: Gavekort på CeWe-fotobok fra Japan Photo kr 1000,-- - -


EGET WILSE-OPPDRAG
I tillegg til konkurransen med "Min lørdag" som tema, blir det også et eget Wilse-oppdrag ifm. 150-års jubileet for fotograf Anders Beer Wilse`s fødsel, med egne premier. Her skal du enten forsøke å RE-fotografere et Wilse-fotografi eller skape en moderne utgave der du benytter kontrasten mellom gammelt og nytt. Også her kan du sende inn 3 fotografier. Totalt kan du altså delta med 6 fotografier i årets fotovandring; 3 stk til "Min lørdag" og 3 stk til "Oppdrag Wilse".

Mer informasjon: HER

Wilse-oppdraget har egen premiepott fra Nasjonalgalleriet

- - - -
LOKALE VINNERE I KRISTIANSAND

KLIKK HER

LOKAL JURY - KRISTIANSAND


FRANK FOSSE
Jurymedlem Frank Fosse
foto Nina Fosse
Jeg har 25 års bakgrunn som markedssjef fra reklamebransjen. Jeg har siden 2010 drevet 3F Studio som spesialiserer seg på reklame-/produktfotografering med stor kompetanse i lysteknikk, kreative bildemontasjer og bildemanipulering i Photoshop. Jeg er også en av gründerne til Fotografskolen som har undervist og kurset elever i fotografi, lyssetting og Photoshop siden 2007. Det som er viktig i et bilde er at det er en fin komposisjon med linjer som fanger min interesse fort, slik at øyet kan vandre rundt i bildet uten at jeg blir ledet ut av det. Et godt bilde bør også inneholde elementer med spennende kontraster i motivet. Kontraster i lys/skygge eller varme/kalde/komplementære/-farger er også viktig. Det er et pluss at bildet er godt gjennomført teknisk.ERLING SLYNGSTAD-HÆGELAND
Jurymedlem Erling Slyngstad-
Hægeland
foto Hanne Slyngstad-Hægeland
Kjøpte min første speilrefleks da jeg var 16. Fotohobbyen utvikla seg til bilder av hendelser på trykk i Fædrelandsvennen, og senere fotooppdrag for avisa. Fikk etterhvert opplæring i mørkerommet, og tok faste vakter som fotoassistent og frilansfotograf i Fædrelandsvennen. Har senere vært fast ansatt fotograf i Nordlandsposten i 7,5 år og 15 år i Dagbladet. Har tatt en 3. premie i Årets Bilde i klassen Sport.

Jeg er veldig glad i det gode "øyeblikket". Det være seg sport eller bare det gode ansiktsuttrykket eller situasjonen. Uten blits eller annet kunstig lys. Liker også fortellende, gode reportasjebilder.

Jeg har nå slutta som pressefotograf, men jobber fremdeles som frilansfotograf kun med hyggelige oppdrag. (Orker ikke lenger å jobbe med drap og krim og menneskeskjebner)


BRIT I. LANDE - Biofoto Sørlandet
Jurymedlem Brit I. Lande
foto Arne Kvåle
–Min virkelige interesse for foto startet i 1973. Jeg skulle arbeide noen år i Bhutan og ville gjerne dele opplevelsene mine med de hjemme. Jeg kjøpte mitt første speilreflekskamera. Det ble mye dokumentasjon av levesett og natur i dette lille fjell-landet. Jeg fortsatte med foto da jeg kom hjem i 1979, men da mest innen familien. Først da jeg måtte slutte å arbeide begynte jeg med naturfoto. Jeg fikk min Nikon D70, meldte meg inn i Mandal fotoklubb og gikk på Peder Austeruds fotoskole. Da ble jeg mere og mere grepet av det naturen hadde å gi meg. På fotoskolen lærte jeg lyssetting, noe som åpnet øynene mine for naturens egen lyssetting. Om det er makro eller natur, dyr og fugler er jeg på jakt etter lyset! Et godt bilde – Følge tema, enkel komposisjon, rolig bakgrunn, rett bruk av blitz eller naturlig lyskilde og fortelle meg noe. Et godt bilde blir jeg ikke lei av å se på! Det vil alltid ligge der på netthinnen.


ANNE-LISE STANGENES - Biofoto Sørlandet
Jurymedlem Anne-Lise Stangenes
foto Gry F. Molland
Lokal og nasjonal vinner av Nasjonal fotovandring 2013. 1-, og 2. plass lokal finale 2014. Leder for Biofoto Sørlandet, forening for naturfotografer i Aust-, og Vest-Agder. Nestleder i Biofoto Norge.

For meg har et godt fotografi gjerne en iboende historie. Innholdet treffer meg og etterlater seg en følelse som jeg ikke klarer å slippe taket i. Å få frem lys, og bruke lyset i en mindre lysrik situasjon; helst "on location" ute i felten, kan bidra til å både skape og forsterke historien i fotografiet. Det gir ofte også en følelse av nærhet og ekthet. Med andre ord; et godt bilde treffer følelsene ved første øyekast, og vokser seg gjerne mer innholdsrikt dess mer jeg studerer det over tid. Det har noe dypere i seg...


BOJAN DJOKIC - Japan Photo
Jurymedlem Bojan Djokic
foto BD


Selger.

Ser alltid etter minimalisme i fotografiene, med fokus på landskap og portrett.LENKER TIL MER INFORMASJON OM NASJONAL FOTOVANDRINGOFFISIELL WEBSIDE
Nasjonal Fotovandring - offisiell arrangementssideFACEBOOK
Bli med - HERARTIKLER OM ARRANGEMENTET

Nasjonal fotovandring - foto.no - postet 19. mai 2015
Eget Wilse-oppdrag - foto.no - postet 09. juni 2015
En måned igjen til nasjonal fotovandring - foto.no - postet 12. august 2015
10 dager igjen til Nasjonal Fotovandring - foto.no - postet 02. september 2015
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar