lørdag 9. februar 2013

Forblåst, våt og givende fototur til Lista


Bølgene gikk store på Lista under fototuren til BioFotingene. Her er det Erik som nyter en naturfotografs barske tilværelse.
Foto: Leif Olsen


 
Denne gang var det Lista som sto på Biofotos turplan. Tidligere i uka så været lovende ut, med kaldt og fint vintervær og snø helt ut i fjæresteinene; noe som ikke er en selvfølge på Lista, selv i januar måned. I tillegg så det ut til å klaffe med fullmåne denne søndagen: ”jess”, men da søndagen kom ble det skikkelig "slopsevær" som sørlendingen sier. Godstolen var nok forlokkende for noen og enhver. Siden det var jeg som hadde kommet med forslaget om Lista i januar, og attpåtil hadde påtatt meg å liksom være kjentmann, var det nok bare å sette seg i bilen. Jeg fikk jo melding om at folk allerede var på veiene...
 
Tekst: Erik Kristensen
Foto: Hege Ødegård, Leif Olsen, Terje Alveberg, Erik Kristensen og Anne-Lise Stangenes
 Så da sto vi der da - på Borhaug, 6 personer og tenkte nok litt på om dette var særlig lurt, men mulighetene til litt spesielle bilder, og kulingen som pisket oss i ansiktet, gav oss pågangsmot.
 
Leif, Laila, Erik, Terje og Anne-Lise studerer kartet og finner ut hvor veien bør gå.
Foto: Hege Ødegård
 

Første økt gikk til Havik hvor bølgene slo mot stranda og sludd slo oss mitt i ansiktet. Noen synes fort det ble nok, mens andre hadde problemer med å rive seg løs og måtte hankes inn igjen via mobilen. Sånn er det vel bare.
 

Foto: Erik Kristensen

Foto: Erik Kristensen

Leif på trygg avstand fra bølgene
Foto: Anne-Lise Stangenes

Vakkert fargespill på Havika
Foto: Anne-Lise Stangenes

Fra Havika
Foto: Anne-Lise Stangenes

Foto: Leif Olsen

Vilt
Foto: Terje Alveberg

Det er en egen verden der inne
Foto: Terje AlvebergSå gikk turen til fyret på Lista. Vi møtte stor velvilje fra turistkontoret i Farsund, og var så heldige å få låne nøkkelen til fyret. Det var deilig å komme inn i varmen og i le for vinden mens vi hadde matpausen. Dette gav oss varme og nytt pågangsmot til ei ny økt.  En stor takk til Farsund turistkontor! Vi skal skryte uhemmet av dere når vi får en sjanse.
 
 

Vi måtte "måke" oss inn i fyret for matpausa der inne
Foto: Erik Kristensen

Foto: Erik Kristensen

Lista Fyr
Foto: Erik Kristensen


Foto: Hege Ødegård

Linjer
Foto: Hege Ødegård

Foto: Erik Kristensen

Foto: Erik Kristensen

Rullestein
Foto: Hege Ødegård

Gjerde
Foto: Hege Ødegård

Dårlig vær, ingen hindring. Anne-Lise står imot hva det måtte være
Foto: Hege Ødegård
 

Abstrakte Lista
Foto: Erik Kristensen

Foto: Terje Alveberg

Foto: Terje Alveberg

Mot Jølle
Foto: Anne-Lise Stangenes

Hege in action
Foto: Anne-Lise Stangenes

Foto: Erik KristensenEtter en god times fotografering mellom snøkledde rullesteiner og flere meterhøye bølger, var vi alle våte og kalde nok til å sette nesa hjemover. Alle spent på resultatet, og om utstyret hadde klart påkjenningene, for denne dagen fikk det skikkelig juling. Heldigvis kom alle seg trygt hjem, selv om føret kanskje var enda tøffere på returen enn da vi kom.  
Veien hjem...
Foto: Anne-Lise Stangenes

 
 

13 kommentarer:

 1. Uvær er fotovær! Det synes jeg dere beviser med endel av bildene fra turen til Lista. Dere har fått utrolig mange flotte og spennende bilder fra turen. Bra!

  SvarSlett
  Svar
  1. Javist er uvær fotovær.
   Denne dagen ble nok utfordrende for fotograf og spesielt utstyret, sludd og vind trenger seg inn over alt. Men klarer en å holde seg tørr og varm og beskytte fotoutstyret er det en god og spennende opplevelse med mange muligheter. Kjekt at du likte bildene og at du gir tilbakemelding på dette her på sida.

   Slett
  2. Helt enig! Det var utrolig spennende å være der borte under dette været, så jeg er glad for at vi gjennomførte turen. Olympusen min klarte seg bra (E-5). Hadde en periode vansker med å bruke displayet (bruker ofte det istedet for øyet), men med værtilpasning klarte utstyret det også! Tar gjerne flere turer til Lista/Lindesnes-området i uvær sammen med BioFotinger! Å dele uværet var noe av opplevelsen! :-) Takk for kommentar, Jarl!

   Slett
 2. Dere hadde virkelig mange flotte bilder! Jeg tror at jeg hadde vært virkelig redd for fotoutstyret. Vi (dvs bilen) snødde inne og ingen brøytebil kom, så vi ble sofagriser denne dagen. Ikke så verst det heller!! Vi tenkte mye på dere som sleit i storm og bølger, men vi var sikre på at dere ville få stilige og spesielle bilder. Og det fikk dere jo! For oss sofagriser, så kan det også bli flotte bilder langt inni heiene på skiturer i strålende sol!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, Beate! Ja, det er moro å se hva den enkelte fikk ut av denne ruskeværsturen! :-) "Samme sted" - ulike blikk! DET er interessant! :-)

   Slett
 3. Veldig fint og se at dere gjenomførte denne turen tross værmeldingene! Lista i uvær er rått, det tror jeg de fleste som har vært der kan skrive under på. Bildene deres viser at både folk og utstyr har fått kjørt seg. Varierte og bra bildere dere presenterer.
  Mvh Vidar Gran

  SvarSlett
  Svar
  1. :-) Det er nok riktig som Erik skriver, at da vi sto der og følte regn, snø og vind mot ansikt og kropp, så lurte vi litt på...., og samtidig var det så mektig å føle naturkreftene på kroppen av det bare var å stå på - sammen! DEN følelsen var forsterkende i positiv retning. Det å dele opplevelsen! Takk, Vidar!

   Slett
 4. Mange flotte bilder som viser at uvær definitivt er fotovær! Det var en givende tur og fotoutstyret fikk virkelig kjørt seg. Regntøy fra LensCoat er nå innkjøpt til kameraet og jeg er klar for nye uværsturer :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Lurt med regntøy, Leif, og godt å høre at du ikke ble skremt av været! :-) Olympusen min har det blitt reklamert for at skal tåle både ekstrem kulde, regn, sand og diverse, og ja - den tålte det! :) Klar for flere uværsturer jeg også, OG det er også kameraet.

   Slett
 5. Fine bilder, gir inspirasjon til å gå ute i ruskevær:)

  SvarSlett
 6. Så moro, at du ble inspirert! :-)

  SvarSlett
 7. For noen flott vinterbilder fra lista i ruske vær.Morro og se så flotte blider fra snødekte strender, og et fyrtårn som en snømann. Hilsen Olav D.

  SvarSlett
 8. Uvær er moro. Mye bruk av pussefilla holdt linsa tålelig klar. Syns det var veldig spesielt med snø der ute. Ga fine effekter i bildene. Takk for tilbakemeldinger. Neste gang blir vi fler. .

  SvarSlett