torsdag 14. februar 2013

Medlemsmøte februar 2013


Medlemsmøte 5/2-13 med bildeforedrag "Over og under vann" med Erik Kristensen og Tore Moy.


Tekst og foto: Øystein Birkenes

 

De 25 som var til stede fikk en fin framstilling og noe som for mange kanskje ble en aha-opplevelse om kompaktkameraets muligheter. Som det så helt riktig sto i innkallingen så er det nok flere som tidligere har sagt at de "bare" har kompaktkamera nå sløyfer ordet "bare".
 
Erik fortalte først hva som skiller kompaktkameraets og speilreflekskameraets muligheter. Han viste så en flott bildeserie han hadde kalt "årstidene" med musikk og dikt til. Som det gikk fram av bildene er den høye dybdeskarpheten en av kompaktkameraets største fordeler.
 
Tore viste deretter flere av sine veldig gode bilder tatt like under, ved, eller like over vannflaten. Dette gir det optimale lyset. Sammen med at han bruker vidvinkel så gir dette en ganske annerledes synsvinkel på mye av livet i fjæra vi er vant med å se.
 
I pausen var det mulig å kikke nærmere på noen forstørrelser av bilder de to hadde med.

 
Erik Kristensen
Foto: Øystein Birkenes
Foto: Øystein BirkenesEtter en strekk på beina ledsaget av prat, munker, eplekake og drikke var det klart for månedens foto. Denne gang var tema "abstrakt natur" og 14 bilder var sendt inn.De viste en stor kreativitet hos medlemmene. God og konstruktiv kritikk samt velrettet ros var resultatet.

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar