torsdag 14. februar 2013

Månedens foto februar

Vi gratulerer Harald Odd Steen med førsteplassen i månedens foto i februar. Tematet denne gangen var abstrakt natur. I tillegg til heder og ære kommer bildet på trykk i Fædrelandsvennen og det gis et gavekort på CeWe fotobok fra Japan photo
Bildet ble tatt i Bykle en høstdag da blåbærlyngen var på det fineste. Jeg tok en del "normale bilder", men så snart muligheten for å lage et abstrakt bilde.
Jeg tiltet kameraet med en lukkertid på 1/30 sek. I tillegg er det etterbehandlet i Elements, bl.a. har jeg gjort konturene av de mest framtredende bjørkestammene skarpere.
Canon EOS 350D; 18 mm, f8, 1/30 sek, ISO 100.

Andreplassen gikk til Terje Alveberg 
Jeg syns det er spennende med mørketida og kulda som gir mange spennende motiver. Dette er et bildet tatt ved Stampefoss uttafor Arendal. Bildet ble tatt 11. des. kl. 16. Da var det nesten mørkt, og det ga et spesielt lys nede i det rennende vannet. Med bruk av stativ og en lukkertid på 5 sekunder blir vannet nærmest som et abstrakt landskap. Jeg har vært ved den samme fossen og på det samme stedet flere ganger i vinter, og syns det er interessant å se hvordan vann og is forandrer seg.

Og tredjeplassen til Bård Ropstad
Bildet er tatt i nærheten av Breland i mai 2012. 1/30sek/f.16.

2 kommentarer:

  1. Harald: Du imponerer! Gratulerer med velfortjent førsteplass! Dette var en fargepalett av de sjeldne! Opp på veggen med det, i stort format! :-)

    Terje: Is og vann er spennende, og her viser du oss en uoppdaget verden. Å vandre inn i bildet ditt er et eventyr i seg selv! Grattis! :-)

    Bård: En sàrt, vakker verden du viser oss her, og "fuglen", så fint plassert i bildeflaten - viser veien innover i "paradiset". Gratulerer! :-)

    SvarSlett
  2. Gratulerer til Odd Steen med førsteplassen, et flott og inspirerende bilde med herlige farger. Det var mange fine motiver med i denne runden.

    SvarSlett