tirsdag 28. oktober 2014

TURTIPS: Bøkeskogen ved Søm - Ruakerkilen i Grimstad kommune

"Bøkeskog i motlys"
Foto: Anne-Lise Stangenes

 
Visste du at Sørlandets største og sammenhengende bøkeskog er et fredet naturreservat i Grimstad kommune? Bøkeskogen er særs vakker nå om høsten når regnet har dannet små dammer, fargene er mettede, løvet ligger som et vakkert og mykt teppe, og fuglene er mange pga. trekket sørover. Ved Søm - Ruakerkilen nær Fevik er det god parkering og flott å legge fototuren. Her er det bare å belage seg på minst en hel dag blant løvtrær og fugl, og deretter kan du tusle rett over til Hasseltangen og fotografere svale bølger i solnedgangen. Også om våren er dette stedet magisk; med mykt vårlys gjennom nye bøkeskudd, eller hva med å se en rødlistet sommerfugl på myke vinger i sommerhalvåret?


Tekst og foto: Anne-Lise Stangenes

Kartlink


Det er enkelt å finne frem til bøkeskogen ved Søm-Ruakerkilen ved å kjøre mot Fevik og Hasseltangen (se kart). Her kan du enkelt parkere ved starten på stien som svinger seg gjennom bøkeskogen.
Nå om høsten er ikke stien inne i selve området så enkel å se pga. alt det vakre løvet som danner skogsteppet, men det er ikke nødvendig å se den heller. Området er ikke større enn at du enkelt finner frem. Med kameraet om halsen og ulike objektiv har du nok å ta av ift. motiver likevel. Her er vridde trerøtter, løv og sopp, speiling i små vanndammer, mosekledde steiner, og fugl for å nevne noe. Det er bare å velge og vrake, og ikke minst bruke øynene for å se det nære og vakre, og alle fargene i det ganske så flate og enkelt fremkommelige terrenget.Foto: Anne-Lise Stangenes

Foto: Anne-Lise Stangenes

Foto: Anne-Lise Stangenes

Foto: Anne-Lise Stangenes
Foto: Anne-Lise Stangenes

Foto: Anne-Lise StangenesPga. alt løvet på bakken og det våte været er det selvfølgelig lurt å kle seg for fuktig underlag eller å pakke med seg noe å sitte på / ligge på. Det er kjedelig å miste flotte fotomuligheter fordi en ikke har planlagt den delen godt nok. I tillegg er det deilig å nyte raslende lauv og fuglekvitter over en kaffekopp og god niste mens en bare sitter i sin egen lille boble og lar tankene fare...
Foto: Anne-Lise Stangenes

"Spread Your Wings"
Foto: Anne-Lise Stangenes

Foto: Anne-Lise Stangenes

Foto: Anne-Lise Stangenes
HER finner du forskrift om fredning av Søm - Ruakerkilen naturreservat. Enda mer her og ytterligere informasjon om bl.a. geologi, og antall fugler og sommerfugler som er observert i området herGOD HELÅRSTUR!

 

1 kommentar: