mandag 27. oktober 2014

Medlemsmøte 7/10-14

Olav Didriksen og Beate S. Johansen var kveldens foredragsholdere. De tok oss med til "Eksotiske Sri Lanka".
Foto: Øystein Birkenes

 
Denne tirsdagen ble vi ønsket velkommen av Anne-Lise, som kunne fortelle om et vellykket fotokurs med Roy Mangersnes i Vennesla uka før. Videre fortalte hun også om den fine turen til Mandal som mange av medlemmene var med på. Hun minnet også om sentralstyrets ønske om uttalelser ang. regler for BioFotos konkurranse som vil bli noe endret fra neste år. Til sist, før kveldens foredrag, var det Anne Lund Sjøstrand og Geir S. Kjellevand som informerte om sitt arbeid i valgkomiteen, og med oppfordring til medlemmenes deltagelse i å stille selv eller komme med forslag til styremedlemmer. Deretter ble alle "tatt med til Sri Lanka" av Beate S. Johansen og Olav Didriksen...


Tekst og foto: Øystein Birkenes
Foto: Øystein Birkenes


Hovedinnslaget for kvelden, som de 45 frammøtte var kommet for å være med på, var bilder og fortelling av Beate S. Johansen og Olav Didriksen fra en tur de hadde hatt til det som i programmet ble beskrevet som «Eksotiske Sri Lanka». Med flotte fotos og med livlige kommentarer var dette absolutt riktig beskrivelse. Arts- og fargerikdommen er gedigen i forhold til det vi er vant med i våre trakter. For de som ikke vet det så ligger øya Sri Lanka øst for sydspissen av India.

Beate og Olav viser og forteller, til oss biofotingers store glede.
Foto: Øystein Birkenes

Det var nok av artige replikker og finuerlige fakta som Beate og Olav kom med underveis, så latteren hang løst.
Foto: Øystein BirkenesGjennom foredraget ble vi kjent med mye av dens natur, dyre- og fugleliv. De hadde på turen sin besøkt ganske mange steder på den søndre halvdelen av øya og foreviget inntrykk derfra. Vi stiftet bekjentskap med et stort antall arter samt fikk et innblikk i landets liv og politikk ellers. Både via selve foredraget, men også som svar på spørsmål.


Som takk for foredraget fikk de hvert sitt glass med honning produsert av vårt medlem Kristin Uleberg; "Tre bier", og boken "Tett på" som ble laget etter nasjonal fotovandring 2013 - der Biofoto Sørlandet var lokal arrangør. Deretter ble det en lang pause med god tid til en prat over koppen eller kaka.


Tusen takk for en flott reise med lokalt laget honning fra "Tre bier" og birøkter Kristin Uleberg, samt bokgave.
Foto: Øystein Birkenes
Fra pausen
Foto: Øystein Birkenes

Lang og god pause er en viktig del av våre medlemsmøter. Da får vi mulighet til en god prat og til å bli kjent med hverandre.
Foto: Øystein Birkenes

I pausen var det også tid til å se på vår utstilling; "Vannets reise - fra kilden til havet", noe mange benyttet seg av.
Foto: Øystein BirkenesSiste del av møtet ble viet til Månedens foto. P.g.a. "besøket i Sri Lanka" var temaet denne gang «Rød/rødt». 26 bilder deltok og det ble tid til bildekritikk i etterkant. HER kan du se alle bildene som var med.


Kvelden ble avsluttet med en påminnelse om Japan Photos makrokurs i Dyreparkens reptilavdeling i slutten av oktober, der alle medlemmer av Biofoto Sørlandet er velkomne - og der vi får 25 % avslag på workshopen.


 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar