fredag 17. oktober 2014

Nasjonale vinnere er kåret


De nasjonale vinnerne av årets fotovandring er kåret etter nitidig drøfting av årets nasjonale jury. Vinneren deltok under arrangementet i Oslo, og er Ola Gamst Sæther.


Årets vinnerbilde i nasjonal fotovandring av Ola Gamst Sæther - Oslo

Om vinnerbildet sier juryen følgende; "Gatescenen til Ola Gamst Sæther virker autentisk. Min første assosiasjon var «Sjalusi» av Munch, deri ligger også kontrasten. Den ujålete gjennomføringen styrker budskapet og du kan fortsette å oppleve nye detaljer i bildet. Jeg mener det er en verdig vinner.

Dette er et meget godt fanget øyeblikk, som gir innblikk i tre forskjellige historier. Bildet får meg til å til tenke på at selv om vi lever tett på hverandre i en by, er vi til en viss grad inne i vår egen boble, og opptatt av våre egne liv.

Man blir nysgjerrig på de ulike historiene til menneskene i bildet, og spesielt trekkes oppmerksomheten til personen i midten. Det sterke blikket hans gir meg en følelse av at han ønsker seg vekk fra stedet, og kanskje føler seg litt ukomfortabel der han står. Rent teknisk er dette bildet ikke helt på topp, men den litt skitne og røffe looken kler følelsen i bildet godt.

Et bilde som forteller mye. Man har mange elementer som man kan dra kontraster imellom. Det er også et øyeblikk som fotografen har vært svært observant, og fått et blinkskudd som beskriver et øyeblikk man ikke vil se igjen. Fotografen har også klart  å fange gode blikk som gjør at man får lyst til å stå og studere bildet".

Øvrige vinnere - se akam.no - KLIKK HERBiofoto Sørlandet gratulerer "7 på topp"
i årets nasjonale fotovandring!


Mer om arrangementet i Kristiansand inkl. lokale vinnere

 

1 kommentar:

  1. Jeg har glemt å gratulerer Anne-Lise Stangenes for både 1.plass og 2.plass i den lokale fotokonkurransen i Kristiansand. GRATULERER, Anne-Lise!!!! Tenk å vinne begge de to første prisene! det står det respekt av. Kjempegode bilder. Du er utrolig kreativ og en kjempedyktig fotograf!

    SvarSlett