søndag 25. november 2012

Månedens foto november


Vinnerbilder fra månedens foto november

Vinneren ble som i oktober; Tom Lennart Larsen. Vi gratulerer!

Det er en buskskvett på matjakt i kornåkeren.
Stedet er Løddesøl i Arendal. August 2011
På Løddesøl er det mye fugl om høsten, blant annet rovfugl som musvåk og myrhauk. Steppehauk og vepsevåk har og blitt observert her. Denne dagen, var jeg for å se og eventuelt fotografere noe av dette. Da jeg passerte denne kornåkeren, så jeg flere buskskvetter som fløy frem og tilbake og lette etter insekter. Så jeg ventet i veikanten, fulgte dem med kameraet og da denne kom nærme nok, var det bare å knipse løs. Bonusen var å få med insektet og.


2. plassen gikk til Tore Moy Gratulerer med et flott manneid bilde!

Manet bilde fra siste konkurranse er tatt med Canon G12 og undervannshus.

3. plassen gikk Til Anne-Lise Stangenes med bildet Blåtime. Gratulerer!

Det er 3. november. Klokka er 17.30, og det er blåtime ved Brekkestø. Skyene dekker det meste av himmelen. Siste rest av solnedgangsfarger ses mot vest. Bølgene går krasse. Så begynner det å hagle... Jeg tester ut lange lukkertider med mitt nye kamera; Olympus E-5, med 50-200mm tele, og ND8-filter (gråfilter). Exif-data: f/22, 8sek, ISO-100, -0,3 eksp.komp.

5 kommentarer:

 1. Gratulerer Tom.For et fantastisk bildet. mvh. Olav

  SvarSlett
 2. Gratulerer Tom. Et riktig blinkskudd. Må ellers si at det morsomt med tre så forskjellige motiver på de tre første plassene. Liker alle disse bildene.Her er det kreativitet og god innsats som har gitt flotte resultater syns jeg.

  SvarSlett
 3. Dere må ha mange takk for fine tilbakemeldinger. Mvh Tom

  SvarSlett
 4. Her har du skutt blink, Tom! Rene, fine og få farger. En historie om en sulten fjærkledd en, og selve målet. Innbitt er fuglen, og fly for livet gjør insektet. Nydelig valg av dof, og skarpheten sitter akkurat der den skal! GRATTIS! :-)

  Tore: Utrolig flott gjennomført fra en undersjøisk verden. Knakende godt lys, som gir disse blålige tonene i trådene, og knallfine farger ellers. Et bilde du kan være svært fornøyd med! :-)

  Takker også alle som ga meg inspirasjon gjennom å gi poeng til mitt eget bilde, som igjen viser at det nytter å ta med seg kameraet ut og prøve, feile, prøve og bli bedre og bedre!

  SvarSlett
 5. Fantastisk fint bilde, Tom!
  Vennlig hilsen Magne

  SvarSlett