lørdag 10. november 2012

Boka som bildeformidler, med Øystein Paulsen

Så var det klart for november møtet. Møtet startet med at Anne - Lise fortalte om programmet for kvelden, at Øystein skulle fortelle om bokprosjektetene sine. Så skulle det være pause (med mat og kaffe) og månedens bilde. Deretter opplyste hun at valgkomiteen er i full gang med å finne kandidater til neste års styre og Terje fortalte om fremgangen. Så viste Tore 10 bilder, av 49 innsendte bilder i delkonkurransen til vannets reise. Anne-Lise fortalte også litt om neste års program og om bloggen vår, hvor hun foreslo at medlemmene sender inn bilder og artikler.

Vi fikk også opplyst  at et medlem av klubben, Beate, fikk en fin plassering i National geographics fotokonkurranse  årets naturfotograf 2012.

Videre snakket hun litt om arrangementet "Førjulsstemning" på museet 25. november, hvor det er ønske om at de medlemmene som har anledning hjelper til. Du kan sende mail til Anne-Lise om dette.

Det var 29 personer tilstede denne kvelden.

Anne - Lise åpner møtet 
Da var det klart for kveldens foredrag, denne gangen med Øystein Paulsen, som skulle snakke om og vise bilder fra bokprosjekter han har deltatt i. Den første var så langt tilbake som 1975, hvor han hadde baksidebildet. Boka Sørlandet, som var hovedemnet, laget han sammen med Jan Atle Knutsen og Øyvind Berg.
 


 
 
Her fortalte han om mye arbeid. Slik som bokdisposisjon, skaffe økonomiske midler, pressemeldinger og mye annet. Boka viser forskjellige sider av sørlandet, fra pent vær til storm, menneskelig aktivitet og natur. Her var så mye interessante opplysninger og anekdoter, at det var vanskelig å få med seg alt. Etter denne var han med på bøkene "Hummer", "Makrell" og "Elg i badekar". (bilder) Øystein er nå med på en bok om sjøørret. Dette var et kjempeflott foredrag, med mange flotte bilder og interessante opplysninger.                                                 Øystein PaulsenEtter pausen, var det klart for månedens foto. Temaet denne gangen var "fritt motiv" og det var kommet inn 19 bilder. Etter stemmegivning, var det bildekritikk.

Før møtet ble avsluttet, ble det opplyst om vannets reise konkurransen og neste møte, som er julemøtet. Møtet ble avsluttet kl. 2110.

 
Tekst og foto Tom L. Larsen


1 kommentar:

  1. Veldig kjekt med "guida tur fra Risør til Hidra" gjennom foredraget ditt, Øystein! Kjempeflott å se bilder fra landsdelen, og høre deg fortelle, og vi fikk alt; sommerlige smeigedager og heftige stormer. Nydelig innpakka! Artig med de andre bøkene også! Du er god! Tusen takk for en givende kveld! :-) Kjempegodt med Tores eplekake og Brits boller også, og utrolig kos å skravle med dere Biofotinger! :-) Som alltid... :-)

    SvarSlett