torsdag 22. november 2012

Julemøtet nærmer seg, med Arve Henriksen og hans eventyrlige "Beverdalen"


ALLE ØNSKES VELKOMMEN TIL JULEMØTE!
 Ta gjerne med deg andre interesserte også
 
 
 
 
Julen nærmer seg, og med den julemøte i BioFoto Sørlandet. Møtet holdes på vanlig sted; Agder Naturmuseum og Botaniske Hage kl. 18.30. Denne kvelden bytter vi ut boller og eplekake, med pizza, brus, kaffe og julekaker til minimum kr 50,- pr. person, og ENDELIG! Endelig skal vi få se Arve Henriksens ferdige film fra hans eventyr i "Beverdalen". Her er det bare å lene seg tilbake og nyte.... NB! Det er ikke månedens foto denne gang!

En kald, stille og vakker novemberdag sitter jeg ved bålet å nyter tilværelsen i mitt andre hjem; "Beverdalen". Foto fra film: Arve Henriksen


"LIVET I BEVERDALEN"

"Jeg vil fortelle fra min filmdagbok om beverens liv i disse skogene gjennom de 3 - 4 siste årene. Vi kommer også til å treffe på alle andre dyr og fugler som lever naturlig her...., og selvfølgelig til alle årstider, og i all slags vær og vind!

Velkommen på skogtur med Arve.....I disse skogområdene, ikke langt fra Erkleiv, på grensa mellom Aust-, og Vest-Agder, et par mil inn fra kysten, har jeg tilbrakt store deler av oppveksten min, ....og her har jeg hatt utrolig mange turer. Å reise rundt i Norge og verden for å oppleve stor, vill og vakker natur, er også viktig for meg, men det er ingen plass i verden som er så vakker som her inne i disse skogene, .....FOR MEG! Disse skogene får pulsen min til å senke seg, og filosoferingen får meg av og til ut av kroppen.
Jeg føler jeg har levd her inne før.....

I 1983 begynte jeg med foto for å ta vare på naturopplevelsene, samt dele dem med andre, og i -99 gikk jeg over til film, for å ta vare på lyd og bevegelse av det jeg så og opplevde.Kart over deler av skogområdene mine, som jeg nå kaller for Beverdalen.
Tegnet av Magne Myhren


Her har det sannsynligvis vært bever siden siste istid for noen tusen år siden. I Torvtjønn har det vært bever i perioder så lenge jeg kan huske. I Gamledammen har det ikke vært bever på 8-9 år, men så oppdaget jeg en helt "ny" beverdam; Lilledammen, som jeg kaller den, og den lå så skjult og vakkert til at DER ville jeg følge mer med!
En vakker dag i mai med yrende fugleliv v Lilledammen.
Foto fra film: Arve Henriksen
En stille, kald og meget vakker vinterdag v Lilledammen. Foto fra film: Arve Henriksen Her har beveren virkelig påtatt seg en stor og dristig jobb. Mye god mat i denne kjempeospa, men hun står og "knirker" bare 7 - 8 meter fra beverhytta. Blir det uvær, så kan ospa i verste fall falle over hytta....

Åssen dette går, får du svar på i filmfortellinga!


Skogens byggmester. Foto fra film: Arve HenriksenJeg vil altså vise en time med filmfortelling med både fine og triste opplevelser fra våren 2008, og til sent uti 2011.....; der filmen får en "naturlig" slutt!

- En lignende versjon av denne fortellingen kommer på Nrk1 ca. januar 2013.


Etter pausen
Bak kamera; Jeg tar med en del scener der jeg viser og forteller litt åssen jeg kommer inn på de sky beverne, og andre dyr og fugler, samt teknikker rundt det filmmessige; redigering, kamerautstyr o.l, og kamuflasje, forhold til grunneiere og jegere, og samtidig vil jeg svare så godt jeg kan på spørsmål".

Arve
 
 
 
 
 
KVELDENS PROGRAM


- Nytt fra styret
- Program våren 2013
- Arve Henriksen - filmen "Livet i Beverdalen"
- Pause; pizza, brus, kaffe, julekaker minimum kr 50,-
- Arve Henriksen - "Bak kamera"
 
 
 
 
 
Årets styre takker alle våre 90 medlemmer, våre samarbeidende foreninger, fotoklubber, Yvonne Ranestad, og våre sponsorer; Japan Photo i Kristiansand og Felleskjøpet avd. Sørlandssenteret for et spennende fotoår, med forelesere og fototurer, arrangementer, dugnadsånd, månedens foto, og lassevis med artige og humoristiske innslag!
 
Vi ses under årsmøtet tirsdag 8. januar kl. 18.30 med årsmøtesaker, valg av nytt styre, og Månedens Foto med tema: Fargeklatt. Frist for innsendelse er søndag 6. januar innen midnatt - et foto pr. medlem, 1280 pixler lengste bredde: manedensfoto@gmail.com
 
 
 
GOD JUL!
 
 
 
 
 
PS: Også i år kan du sende inn ditt selvlagde fotojulekort for offentliggøring her i bloggen vår gjennom å sende fila til annelisestangenes@gmail.com i tiden som kommer frem til julaften. Ønsker du også å ha med en liten hilsen under bildet ditt, skriv det inn i mailen.
 
 
 
 

 


 

2 kommentarer:

  1. Gleder meg veldig til å se Arve,s Bever film og hans andre hjem, som er skauen, mvh. Olav

    SvarSlett