lørdag 12. november 2016

BioFoto på tur til Svalbard

BioFoto Sørlandet på tur til Svalbard 12-16 september 2016

Foto: John Eidet

Da kom dagen og 11 medlemmer fra BioFoto Sørlandet tok turen opp til Svalbard. Sekker og kofferter var pakket med varmt og godt tøy, for fryse det skulle vi iallefall ikke. Kameravesker/sekker var sprekkfulle av fullada batterier, kamera og objektiver i alle størrelser og format. Her var vi en skikkelig miks av fotografer med ulike kunnskapsnivå og utstyr. Et spennende og morsomt knippe, som viser bredden i foreninga vår. Vi viser nok en gang at vi har rom for alle.


Gleden var stor da vi alle ble samlet øverst i dalen ved Coal Miners Cabin. Her informerte vår eminente guide, Hanne Feyling (Regntøyspesialisten her i Kristiansand) om hva som skulle skje de neste dagene. Hun ga noen gode tips og så ble det mat og blikjent kjas rundt bordet.
Coal Miners Cabin ligger øverst i Nybyen, ca 2,1 km fra sentrum. Fine rene og pene rom, en herlig god frokost, og en betjening som var veldig serviceminded.  Kan virkelig anbefales, om du vil ta turen opp.Foto: John Eidet


Dag to: da var det tid for fototur i byen, med omvisning og fortelling av en veldig dyktig og engasjert Hanne. Stedet har en rik og lang historie, og dette fikk hun formidlet på en fabelaktig måte.
På ettermiddagen hadde vi fritid, og kunne finne på hva vi ville. Sosiale som vi er så leide vi en minibuss som tok oss på en uforglemmelig tur over smale broer og humpete veier. Vi fikk se Svalbardreinen, Adventsdalen, og fuglene utenfor flyplassen. En innholdsrik dag med mange inntrykk, tross litt yr og regn.Foto: Anne-Lise Stangenes. Guiding av Hanne Feyling i Longyearbyen
Foto: Anne-Lise Stangenes. På besøk på Svalbard Museum
Foto: Anne-Lise Stangenes. På Galleriet, Wild Photo, utstillingen til Roy Mangersnes og Ole Jørgen Liodden


Dag tre og fire skulle vi med en overbygd rib til Barentsburg, Skansebukta, Pyramiden og Nordenskildbreen. For noen fantastiske to dager med opplevelser som var både spennende og vakre. Vi fikk huska oss litt den første dagen, og det var vel flere som måtte ut å få litt frisk luft og mate fiskene, men det var fort glemt når vi kom fram til Barentsburg og hotellet. Flotte, nyoppussede rom, fantastisk god mat og drikke. Omvisning av en lokal kar, som fortalte mangt og meget om området. En uforglemmelig dag og kveld på alle måter.
Foto: Ivar Sviland, På  omvisning i Barentsburg

Neste dag viste været og området seg fra en helt annen side; oppholds- og gløtt av sol og blå himmel. Inntrykket av en litt mørk, tung by var helt forvandlet. Fotoapparatene ble flittig brukt på vei ned til båten og humøret til gjengen var på topp. Dette skulle bli en herlig flott dag.

Det ble stopp både i Skansebukta og i Pyramiden, med ilandstigning. Spennende steder med fotomotiver som sto i kø. Videre gikk turen til Nordenskildbreen. Vi var jo selvsagt veldig spente på om vi kunne få øye på kongen av Svalbard, men han var av den blyge typen og holdt seg borte fra rampelyset denne dagen. Undertegnede og en medfotograf var så heldige å få se to av disse majestetiske isbjørnene noen dager tidligere, en mektig opplevelse.

Summa sumarum som det heter: Turen var en suksess både sosialt og innholdsmessig for BioFoto Sørlandet, Hanne Feyling og Regntøyspesialisten.


Takk for turen !


Her kommer et lite knippe bilder fra turen vår. Nyt!

Foto: Anne-Lise Stangenes. Første glimt av Svalbard
Foto: John Eidet
Foto: Stig Repstad  Fotogjengen på tur ved Pyramiden
Foto: John Eidet  Klare for fast grunn under føttene i Skansebuktea
Foto: Ivar Sviland Vi kom alle tørrskodde i land

Foto Ivar Sviland  Fra landstigninga i Skansebukta

Foto: Brit Indahl Lande. Godt bevoktet Anne-Lise
Foto: Stig Repstad

Foto: Torhild Djupesland
Foto: Per-Otto Stvenes  Ut på tur
Foto: Per-Otto Stavenes Solnedlagng over Hiortfjellet

Foto: Anne-Lise Stangenes Tåke ved breen
Foto: Per-Otto Stavenes Utsikt fra Trollsteinen
Foto: Annette Wimme Høyland. Svalbard-reinen.


Foto: Annette Wimme Høyland Vakre farger og spennende landskap i det fjerne
Foto: Annette Wimme Høyland . Utsikt fra Pyramiden mot Nordenskildbreen
Foto: Stig Repstad. Vår guide på båtturen var Renè Olsen, og her er han i sitt ess, og formidler historie på en fantastisk måte.
Foto: Nils Olav Wimme.  Adventdalen, kledd i høstens vakre farger


Foto: Nils Olav Wimme Platåfjellet i front og Nordenskiøldfjellet i bakgrunnen

Fotografen er fjellguiden som tok bilde med  mobilen til  Nils Olav Wimme på toppen av Nordenskiøldfjellet, 1000m stigning, ikke noe problem for en 71 år gammel fjellgeit. Denne turen ble gjort et par dager før de andre kom  opp, men måtte ta det med.
Foto Nils Olav Wimme, Nordenskildbreen i godvær
Foto: Annette Wimme Høyland Fremdeles var det vakre blomster å finne på Svalbard
Foto tatt av en tilfeldig forbipasserende. For en gjeng og drosjesjåføren i midten er det kanskje noen som kjenner igjen.
Foto: Per-Otto Stavenes Eiscat-parabolene på toppen av Gruve 7
Foto: Brit Indahl Lande. Farvel Svalbard (flyfoto)
Foto: Cecilia Zimmermann. 
Foto Cecilia Zimmermann
Foto: Cecilia Zimmermann
Foto: Cecilia Zimmermann
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar