fredag 11. mai 2012

Bli med på ugle-ungetur tirsdag 15. maiFluffy kattugleunge
Foto: Beate S. Johansen


Zoologisk forening har en ugle-unge-ekspedisjon hvert år i mai, der vi oppfordrer foreldre til å ta med barna sine.

Tekst og foto: Beate S. Johansen

Det er en stor opplevelse å få se og holde og kose med og fotografere disse skjønne fluffy fjærballene. Det er ugle-entusiast Jan Ivar Eg som har satt opp uglekassene i Randesund-området, som sjekker hvilke det er hekking i, og hvor langt hekkinga er kommet. Neste uke er det antakelig siste uka som man kan finne de 3 ungene i kassen før de forsvinner ut i trærne og blir vanskelige å finne.


Oppmøte sted: Gamle Frigstad kirke i Randesund (Ikke langt fra Kringsjå skole)
Tid: kl 1730
Dato: tirsdag 15. mai 2012


Hvis dere trenger info eller annet: Ring Beates Johansens mobil: 93218653 eller turleder Jan Ivar Eg : 91573044.


Foto: Beate S. JohansenFoto: Beate S. Johansen

3 kommentarer:

 1. Faktisk litt skeptisk til dette. Ringmerking og fotografering er to forskjellige ting. Husk å oppgi at bildene dere tar er tatt i forbindelse med ringmerking og at det ikke er frie fugler. Personlig synes jeg det er en dårlig ide å plukke ut ugleunger for å fotografere dem.

  John

  SvarSlett
  Svar
  1. Viser til Zoologisk Forening avd. Kristiansand, som arrangerer denne turen, og ber deg evt. kontakte leder Tor Kviljo. Linken referer til innlegget hos Zoologisk Forening.

   Slett
  2. det foregår ingen ringmerking på ugle-unge-arrangementet. dette er et arrangement som foregår hvert år i mai for barnegruppa i zoologisk forening. han som¨har uglekassene følger regelmessig med uglene og har aldri sett at ugleungene har blitt forlatt av foreldrene etter dette. det ser ut til å gå helt bra, og derfor fortsetter vi å ha dette årlige arrangementet. ugleungene tas ut av kassen og blir holdt og fotografert en liten stund, og så satt tilbake inn i kassa igjen. så går vi derfra. dette er en fantastisk opplevelse for voksne og barn, og vil bidra til å øke interessen for å ta vare på vår natur for den oppvoksende generasjon. det er dette som er hovedhensikten med arrangementet, og med barnegruppa.

   Slett