tirsdag 12. mai 2015

Medlemmenes aften

Medlemsmøte 5.5.2015


Maimøtet i BioFoto Sørlandet var medlemmenes møte, men før medlemmene ble sluppet til, presenterte leder, Anne-Lise Stangenes, stikkordene for hva som betydde mest for medlemmene i forhold til å være medlem i BioFoto Sørlandet. Det viste seg at ikke-fotorelaterte ting også skåret høyt, slik som det sosiale m.m.  Se bildet. Stor skrift, høy score.Det ble et begivenhetsrikt møte, som åpnet med en overraskelse til medlemmene. I tilknytning til Adventure Norway, et område i Hesså, Bjelland i Marnardal, har Leiv Arne Åkset en gapahuk som han bruker til å fotografere dyr fra. Han inviterte alle medlemmer i BioFoto Sørlandet til å bruke gapahuken hans gratis mot å legge igjen fuglemat.


Så til medlemmenes aften. Medlemmene viste nok en gang sitt mangfold innen naturfoto. Veldig inspirerende. Takk til alle som bidro til denne flotte kvelden.

Geir Kjellevand var førstemann ut. Han presenterte sine impressjonistinspirerte bilder, tatt med håndholdt kamera, bevegelse og litt lengre lukkertid enn vanlig. Dette er et kunstuttrykk som i sin tid oppstod som en motreaksjon til det fotografisk korrekte uttrykket innen malerkunsten, men som blir mer og mer brukt også innen foto. Malerisk, nytt og spennende.

    Geir legger ut om sine impressjonistiske bilder for interesserte tilhørere.

                                            Et eksmpel på Geirs impressjonistiske uttrykk.


Olav Didriksen viste en serie med hegrer fra den tropiske verden. De var store og små, av og til presentert med forskjellige miljøaspekter, som tørke og uorganisk avfall i vannkanten. Interessant og tankevekkende.

    Anne-Lise bistår Olav i fremvisningen

     En av Olavs hegrer.


Bjørn Vidar Olsson er opptatt av insekter og atferd. Gresshopper var hans valg for denne kvelden. Han fortalte med stor innlevelse og viste en rekke forskjellige gresshopper i mange forskjellige situasjoner, som f.eks. renhold av sine betydningsfulle ben for i kampen for tilværelsen å kunne sprette lengst mulig fra insektsspiserne.

    Et eksemplar av gresshoppearten.    


    Bjørn Vidar og noen av hans publikummere.


Beate Strøm Johansen elsker amfibier og krypdyr og presenterte med fryd og begeistring noen utvalgte bilder av småkryp fra forskjellige regnskogområder i verden. Alle bildene var tatt i nærområdet til lodger hun hadde bodd i, ofte fotografert i mørke med lommelykt eller annet kunstig lys.

    Noen ganger er det godt å få litt teknisk assistanse. 

    Et herlig eksemplar av Beates krypdyr.

Elisabeth Syversen dykker. Hennes bilder var fra livet under bølgene. Sjøanemone, sjønellik, sjørose, kreps, krabber, havedderkopp m.m. hilste oss fra skjermen, sjeldne og vakre. Hun åpnet en ukjent og fantastisk verden for de fleste tilstedeværende. Bildene er tatt utenfor skjærgården i Mandal

    Elisabeths underfulle undervannsverden. 


    Bildet taler for seg selv.

Hilde Skiffard hadde laget en video med musikk fra Andøya - Fra midnattsol til Nordlys, en vakker presentasjon av landskap, hav, fugl og sjødyr.

Ulf R. Nilsen avsluttet medlemmenes aften med et lynkurs i endring av filer tilpasset skjermen som BioFoto Sørlandet bruker ved fremvisninger. Han hentet et program, http://bluefive.pair.com/pixresizer.htm
på nettet til dette og gikk fort gjennom bruken av det.

Som vanlig måtte det litt kaffe og kaker til. Her noen inntrykk fra pausen i en utstillingshall som har ugler som tema; LINK TIL UTSTILLINGEN

Etter pausen, før månedens bilde konkurransen, gjennomgikk leder, Anne-Lise, høstens program. Henviser til dette (oppdateres i løpet av mai) og månedens bilde konkurransen på bloggen (øverst).


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar