onsdag 11. mai 2016

Skogens uro med Magne MyhrenMedlemsmøte 03.05.2016

Av og til følte han seg som en elefant i et glassmagasin der han beveget seg i den uberørte naturen. Hvordan fange inntrykkene uten å rasere iskrystallene på vissent løv? Hvordan formidle stillheten, stemningen, uten å brekke greiner og tråkke ned det sarte og fine som lever der nede på bakken?     Tekst og bilder: Anne Lund Sjøstrand


Med stor fortellerevne, ispedd dikt og poetiske uttrykk, og med lun og trygg stemme ledet Magne Myhren de fremmøtte medlemmene av Biofoto Sørlandet til sine møter med dyr, fugl og insekter gjennom et år – sceneskifte i en sørlandsskog. Foruten disse; blader og blomster hvor han lette etter buer og linjer, særlig de feminine. Med makro-objektivet tryllet han frem sarte farger i vakre linjer. Blomster som akeleie, hvitveis, jordbærplante m. flere ble til både figurative og non-figurative bildeuttrykk.

Av og til følte han seg som en elefant i et glassmagasin der han beveget seg i den uberørte naturen. Hvordan fange inntrykkene uten å rasere iskrystallene på vissent løv? Hvordan formidle stillheten, stemningen, uten å brekke greiner og tråkke ned det sarte og fine som levde der nede på bakken?

Fortellingen i bildet, mer enn det teknisk perfekte, er innfallsvinkelen Myhren er ute etter som fotograf. Historien om dyr og relasjoner som kan leses av spor i snøen, om unger som etter hvert må greie seg alene og dyrenes kamp for tilværelsen. Naturens rå og brutale side kom til syne i møte med en rev som fant en død rev og begynte å spise på den. Naturens instinkter og konsekvenser ble synlig som et av livets omskiftelige teaterstykker. Dyrene roper ikke, de klager ikke. De bare er, til de ikke er lenger og døden reorganiserer alt til nytt liv. Livet for de fargerike og nydelige øyenstikkerne, libeller og nymfer, handler om å spise eller bli spist.
      Magne Myhrens hjemmeside: http://www.magnemyhren.no


En lydhør forsamling


 
Overrekkelse av gave


 Kveldens medlemsmøte begynte med bildevisning av Beate Strøm Johansen, som hadde vært i Mexico, nærmere bestemt Yucatan halvøya. Hennes bildeserie var om cenoter, svære grotter som vannet hadde gravd ut under skogen. Røtter fra trærne i denne skogen hang som tykke rep fra «taket» i cenoten til vannet nedenunder, som var blitt en turistattraksjon. Mange kom for å se og bade i cenotene. Fantastiske bilder fra en helt sikkert like fantastisk tur.


Røtter hengende fra taket i en cenote


CenotesvømmingEtter Magne Myhren hadde Anne-Lise Stangenes et innlegg om tyveri av bilder, et svært aktuelt tema. Mange hobbyfotografer er blitt så dyktige at de har inntekter av bildene sine. Uansett salg eller ikke, hennes hovedpoeng var at fotografen er eier av sine verk, eneeier. Å bruke eller publisere andres bilder er aldri tillat uten med tillatelse fra fotograf/eier og kvalifiserer for anmeldelse.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar