onsdag 6. november 2013

Siste nytt fra Beverdalen...


Utrolig vakker dag i dag. Og dette er det jeg kaller "Den femte årstid...."

- sol, stille, bart og frost - altså tida etter høstfargene, og før snø'n.

Da bildet ble tatt i dag, lå beverfamilien inne i hytta og sov. 

De har i de to siste månedene pusset opp den gamle hytta, laget matlager i vannet foran hytta, fiksa demningen og lagt fem, seks store løvtrær i bakken.

Isen er bare et par mm tykk, så senere i kveld kommer de ut igjen, og vil fortsette med vinterforberedelsene.
 
 
Beverdalen i ettermiddag; onsdag 6. november 2013 - "Den femte årstid"
Foto: Arve Henriksen
 
Jeg har vært oppe med stativ, kamera og lykt. Stilt inn alt, og så sniker jeg meg inn dit senere i kveld...., mot vinden. Det første beverne da gjør er å spise en times tid, og så begynner de å jobbe på hytta, demningen og matlageret. I kveld vil jeg prøve å se når de bygger på hytta.

Jeg kan ikke stå der å vente for tidlig i forhold til når de kommer ut, for da har jeg luktsatt hele dammen.... Vinddraget er aldri stabilt. Kanskje vil det være det i 15 min. mot meg, til min fordel, men så snur den kanskje bare for ett halvt minutts tid, og det er nok til at de tar turen inn i hytta igjen for kanskje en time eller to...
Men for en fin dag i dag, stille, frost, bart og sollys, altså "Den femte årstid"!
 
Hilsen Arve
4 kommentarer:

 1. Skasei de har det vakkert for tida, disse bevervennene dine, Arve!

  Ja, nå er det bare å komme seg ut for å forevige frosten og det vakre lyset! :-)

  SvarSlett
 2. Takk for at du deler dine opplevelser både i bilde og tekst...det er kjempevakkert...og jeg får lære litt hver gang om livet i skogen som her...i Beverdalen... også om varsomhet og framferd som gjest i dyrenes rike...det er kjempespennende og jeg blir så glad :) Nydelig stemning i bildet med det varme sollyset på isen,høstfargene på marka...med rim, som kommer så fint frem på grasset og tyttebærrist i forgrunnen...fin dybde i bildet med de nakne lauvtrærne og de grønne granene, som lunt omkranser beverdammen...og prikken over ien for meg...midt i den harmoniske stillheten....ser jeg den glade lattermilde bever-hytta, som ser ut som et skautroll som fryder seg og ler en glad takknemlig latter...til Deg, som den kjenner så godt...og også til meg, som er så heldig å få bli kjent med den via dine delte opplevelser...:)

  SvarSlett
 3. Koselig at dere liker dette. For meg så er det utrolig fascinerende å følge med der inne, og samtidig filme det jeg ser og opplever, så kan jeg dele det med andre som måtte være interessert.
  Og senere den kvelden var det faktisk full klaff, så mulig jeg kommer tilbake med en liten rapport fra det....

  SvarSlett
 4. Jeg fant jeg fant :) Da har jeg kost meg med blogg og popcorn. Gøy å lese :) så titter jeg snart innom for å se når det siste blir lagt ut. Håper det blir fanget opp noe spennende på vilt kameraet.
  Hilsen June.

  SvarSlett