lørdag 6. desember 2014

Fotosamling ved Nordland Biofoto 6. - 8. november - Lofoten

Måne ned - Sol opp
Foto: Torstein Wremer


 
Da vi fikk innbydelsen fra Nordland Biofoto, tenkte jeg med en gang, "dette må jeg bare være med på". Har alltid drømt om å få oppleve Lofoten, og hva kan vel være bedre enn å få oppleve dette sammen med andre fotoentusiaster. Heldigvis ble et annet biofotomedlem også med, Torstein Wremer. Da vi ønsket å få sett mest mulig av Lofoten, bestemte vi oss for å fly til Evenes og leie bil her. Dermed kunne vi bruke torsdagen til å kjøre de 30 milene til Reine. De fleste andre som tok turen fra andre steder, fløy til Bodø og tok fergen over til Moskenes.



Tekst: Hanne Aasen
Foto: Hanne Aasen og Torstein Wremer





Vi fulgte spent med på værmeldingene i dagene før vi skulle dra og jammen med var lykken på vår side, sol og pent vær. Innflygningen til Evenes var en opplevelse. Vi "hang" formelig ut av vinduet da vi fikk se de flotte snødekte fjellkjedene. FOR EN NATUR!! Og her skulle vi være i fire dager.

Leiebilen stod klar og det var bare å kjøre av sted på snødekte veier. Vi var begge så imponerte over naturen og lyset og hadde nesten ikke nok superlativer for å beskrive alt vi så…

Vi kjørte E 10 og hadde vårt første stopp i Svolvær. Her ble det litt mat og fotografering før vi kjørte til Kabelvåg som ligger rett etter Svolvær. Litt bilder her også før vi suste videre til Henningsvær. Dette var et typisk gammelt fiskevær slik man ser på alle bilder fra Lofoten. Utrolig flott. Og her fikk vi med oss solnedgangen i rosa nyanser.

Sola gikk ned tidlig i nord, kl. 15 så det ble tidlig mørkt. Dermed var det bare å kjøre resten av veien til Reine. Her ble vi tatt imot av formannen i Nordland Biofoto; Tommy Andreassen. Vi skulle bo i Eliassens rorbuer og for en nydelig plass. Rorbuene var flotte og det var nå tid for litt avslapning mens vi ventet på at resten av gjengen skulle komme.



Soloppgang
Foto: Torstein Wremer





 

Kl. 21 var det felles velkomst av Leder i Nordland Biofoto, Tommy Andreassen. Hele 28 biofotinger fra sør til nord var samlet denne helgen. Vi hadde det hyggelig alle sammen og ble litt kjent ,og så var det ut for å fotografere. Vi håpet alle sammen på nordlys, men så dessverre ikke noe til det. Men fullmånen lyste flott og det ble fine bilder likevel.




Fullmåne i blåtimen
Foto: Torstein Wremer





 

Dagen etter var vi tidlig oppe for å få med oss soloppgang og det fine lyset. Det var en helt magisk opplevelse og se det flotte lyset og de spisse høye snødekte fjellene. Rorbuene lå rett i vannkanten og en skarv satt så flott på en stake rett utenfor.



Rett utenfor rorbuene der vi bodde
Mobilfoto: Hanne Aasen



Mot Reine
Foto: Torstein Wremer




 
Programmet for dagen var å kjøre kl. 9 og holde oss litt samlet. Vi skulle utforske områdene ut mot Å, Sørvågen, Reine, Moskenes osv. Det var så mange flott plasser å stoppe og så mye å se at dagen fløy. Her ble det mest bruk for vidvinkel for å få foreviget de flotte fiskeværene og de massive fjellene. Ørna fikk vi også se, men den holdt god avstand. Man tenker at nå kan det ikke bli finere, men så blir det det likevel. Her er det mye detaljer, fisk som henger til tørk osv.

Veien svinger seg hele tiden langs sjøen og vi ser mye skarv.

På slutten av dagen ender alle opp nesten ute ved Å, og her fotograferer vi bølgesprut og solnedgang.



Skvulp
Foto: Torstein Wremer




 

Tilbake i rorbuene blir det litt rask mat før vi kjørte til Reine for å høre foredrag av Birding Lofoten/Norsk ornitologisk forening. Ornitolog Martin Eggen holder et flott foredrag med bilder av fuglene vi kan forvente å få se i Lofoten på denne tiden av året. Veldig interessant med mange flott bilder. Etterpå informerte leder i Biofoto, Ola Arnfinn Loe, om nyheter og visjoner for 2015. Til slutt snakket reiselivssjef, Elisabeth Dreyer fra Destinasjon Lofoten, kort om Lofoten som reisemål.




Reine
Foto: Hanne Aasen



 

Tilbake i rorbuene var det tid for sosialt samvær. Veldig hyggelig å bli kjent med så mange flotte mennesker. Vi besøkte forskjellige rorbuer og fikk nydelig fiskesuppe

Lørdagen opprant med samme nydelig været. Vi kjørte av sted i samlet flokk kl. 9 for å besøke smeden på Sund. Han tok imot oss i verkstedet og viste hvordan han lager de kjente skarvene sine. For et håndverk!! Vi fikk også en omvisning på fiskerimuseet.




Smeden i Sund
Foto: Hanne Aasen





 

E10 slynger seg langs den grunne og flotte flakstadpollen som lyser grønnturkis og vakker. Og etter det svingte vi ned til det billedskjønne fiskeværet Nusfjord. Dette er det eldste og beste bevarte fiskeværet i hele Lofoten, med gule og røde trehus rundt en liten bukt i en trang fjord, med rå og glattskurte fjellsider på alle kanter. Det er liksom ingen ende på flotte fotomotiver…



Nusfjord fiskevær
Foto: Hanne Aasen

Nusfjord
Foto: Hanne Aasen




Så bar det videre til Rambergstranda. Makan til hvite strender og turkist vann. Her mangler bare varmen ;-) Enda mere fotografering før vi kjørte ut til Vikten. Her ligger den kjente glasshytta og keramikktårnet, men det var stengt nå. Men stranda og fjellene her var magiske. Bølgene rullet inn og lyset var fantastisk. Det var nesten umulig å komme seg videre herfra, og jeg og Torstein ble værende da de andre dro. Etter hvert kom vi oss også av sted, men underveis satt det to flotte toppskarver langs veien, og da kunne vi ikke annet enn å stoppe igjen. Vi skulle vært et sted kl. 14 men da solen var i ferd med å gå ned og det mest fantastiske lyset vi noen gang har sett dukket opp, så var det bare å stoppe igjen. Det lyste oransje striper over himmelen og det ble bare mer og mer magisk. Til slutt var det som om himmelen stod i fyr over de hvite fjellene og det var bare å rigge stativet og kameraet




 
Toppskarv
Foto: Hanne Aasen

 
Magi
Foto: Torstein Wremer

 
Månegløtt i Uttakleiv
Foto: Torstein Wremer


 

Langt om lenge kom vi oss omsider ut til resten av gjengen som var på galleri Nesland ytterst i havgavet. Her var det omvisning og informasjon om driften av det gamle nordlandshuset og det ble servert kaffe og vafler. Vi fikk også smaksprøver på spesialiteten de lager her; einebær-røkt laks på gamlemåten med flatbrød til.

Mørket falt på men vi var klare for en siste post på programmet. Fotografering på Uttakleiv. Dette er en av de flotteste strendene i Lofoten, men var dessverre helt mørkt da vi kom hit. Men bilder i mørket funker også, og akkurat mens vi var der kom fullmånen over fjellene.

Så dro vi samlet til Peppes Pizza i Leknes og hadde god mat og sosialt samvær.

Tilbake i rorbuene var det tid for enda mer sosialt samvær. Litt vin og besøk rundt på buene.

Søndag morgen var det utsjekk for oss søringer mens mange av de andre skulle være igjen til kl. 16 for å ta fergen tilbake til Bodø. Nå var regnet kommet til Lofoten og mye av snøen på fjellene var smeltet. Vi kjørte av sted og første stopp var Gravdal hvor Hanne måtte innom en kirke hvor hennes oldefar hadde vært sogneprest. Så kjørte vi til Unstad som er kjent som en flott surfestrand. Her var det surfere på plass og vi fikk tatt mange flotte bilder.




Unstad stranda
Foto: Hanne Aasen



 

En del raske fotostopp ble det på veien tilbake til Evenes.

Vi må bare få takke for et flott treff og gleder oss til å treffe dere igjen. Noen kommer til sommeren på landstreffet på Lista og kanskje blir det også noen som skal på festivalen på Ski.

Hanne og Torstein.


 

1 kommentar: