lørdag 20. desember 2014

Medlemsmøtet 2/12-14

Fra pausen under årets siste medlemsmøte
Foto: Øystein Birkenes

 
Denne tirsdagen var det over 40 personer som hadde kommet til dette siste møtet vårt i år. På det som dermed var årets julemøte, men også «Medlemmenes aften» siden det var våre egne medlemmer som sto for innslagene...Tekst og foto: Øystein Birkenes


I vanlig tradisjon ble vi først ønsket velkommen av Anne-Lise som også hadde en hel del påminnelser å komme med. Først turen til Friisøya helga etter.
Og så alle våre sponsorer; Intersport i Skippergata som gir 20 % rabatt også ut neste år. Japan Photo som opprettholder sin avtale om printing av Månedens Foto samt våre rabatter på bilder og varer i butikken. Felleskjøpets avdeling i Sørlandsparken gir avslag på fuglefrø. Og sist men ikke minst den sist inngåtte avtalen med Galleri BI-Z om 20 % rabatt på all innramming.
Hun minnet deretter om at alle våre tidligere utgaver av Naturfotografen (som nå også kan lastes ned gratis som e-bok) ville ligge til gratis utdeling i pausen, og at det var 5 bøker igjen av «Vannets reise».
Videre ble vi fortalt om utstillinga vi og de andre avdelingene av BioFoto skal ha under neste års naturfotofestival på Ski. At innsendingsfristen er 15.jan. med maksimalt 3 bilder pr. person, og at det tas sikte på at flest mulig blir representert. Det ble også presisert at dette skal være ei utstilling som ikke bare skal være for «eliten» men at alle kan være med. Til å ta ut bilder trengs det også en komité, og fra styret er allerede Erik Kristensen valgt. Og da det ble nevnt på møtet at det trengs ytterligere to, sa Anne Lund Sjøstrand og Tore Moy straks ja til å bli med. Innsendingen er for betalende medlemmer av Biofoto Sørlandet, og du kan sende inn bildene til; nnff.bfsor@gmail.com

Som kjent jobbes det med landstreffet vårt på Lista 5.-7. juni 2015. I den anledning skal det lages en deltagerT-skjorte. Den skal tegnes av Magne Myhren, men alle ble spurt om å komme med motivforslag, og det kom inn mange forslag under møtet.
Først ut av foreleserne var Andre Bonotto med sine bilder og fortelling fra en tur til Brasil. Anne-Lise viste bilder fra besøket hos Promarc as i Arendal og alle deltagerbildene fra konkurransen der. Et par av deltakerne som fikk sine bilder printet ut, hadde disse med seg for nærmere beskuelse i pausen.
Andre Garcia Bonotto viser og forteller bilder fra Brasil.
Deretter viste Anne-Lise konkurransebildene fra vårt besøk hos Promarc as i Arendal, der Tore Moy stakk av med førsteplassen, Jarle I. Kvam endte på sølvplass, og Arnfinn Nyland fikk tredjeplassen.
Foto: Øystein Birkenes
Nr. 1 - Tore Moy

Nr. 2 - Jarle I. Kvam

Nr. 3 - Arnfinn Nyland


Bjørn Vidar Olsson hadde deretter sitt innlegg som handlet om edderkopper. Tore Moy hadde et variert utvalg bilder i sin bolk. Mens Terje Alveberg hadde valgt å presentere sin «kreative naturfotografering». En annerledes og for sikkert mange et innspill til nytenking i fotograferinga.Bjørn Vidar Olsson viser bilder og forteller om edderkopper. Små, delikate og med spennende farger og mønstre.
Foto: Øystein Birkenes

Tore Moy viste et utvalg av sine arbeider fra 2014; alt fra undervannsfotografier til skjell og landskap.
Foto: Øystein Birkenes

Terje Alveberg var i det kreative hjørnet og holdt en visning nettopp om kreativ naturfotografering.
Foto: Øystein Birkenes
Per E. Knudsen hadde mørkefoto som tema for sitt innslag. Og viste og forklarte i den anledning om dobbelteksponering som han oftest brukte til dette. Jørn Johnsrud viet sin del av programmet til flotte fotografier av sjøfugl. Mens Torstein Wremer til sist fortalte og viste bilder fra BioFoto-turen til Lofoten som de hadde vært med på. Mye av innslaget var også en flott presentasjon med bilder og musikk.

Mørkefoto sto på programmet da Per E. Knudsen holdt sin visning.
Foto: Øystein Birkenes

Jørn Johnsruds sjøfugler var variert og interessant. Særlig var det mange fotografier av havsule, og Jørn ga tips til hvor disse kan fotograferes.
Foto: Øystein Birkenes

Det var ingen tvil om at Biofoto-turen til Lofoten i november, i regi av Nordland Biofoto, hadde vært en flott tur. Torstein Wremer tok oss med på en reise i vakkert landskap, flott lys og melisdryss på toppene.
Foto: Øystein BirkenesFlere av deltakerne kommenterte at «kanonen» viste bildene litt for lyse, så en ny kalibrering skal bli foretatt en gang på nyåret. For øvrig så viste klubbens nyinnkjøpte kabel og adapter seg å være en god investering ved tilkobling av PC og Mac.Etter en lang pause ble Beate gratulert og applaudert for etter hennes 3. plass i fotokonkurransen til National Geographic. Og vi fikk en liten forklaring fra henne omkring bildet hun hadde med.

Pause
Foto: Øystein Birkenes

Foto: Øystein Birkenes 

Klubbens vårprogram ble presentert, og det vil etter hvert også bli tilgjengelig på programsiden her på nettsida vår.
P.g.a. det rikholdige programmet ble det derfor ikke tid til bildekritikk etter Månedens Foto, men hele 27 bilder deltok i konkurransen som denne gangen hadde «Fritt motiv fra naturen» som tema.Til sist tok Yvonne ordet og takket alle for bidragene til utstillingen «Vannets Reise». Hun oppfordret også interesserte til å fotografere ifm. en kreativ skrivegruppe hun er en del av, der bildene som plukkes ut sannsynligvis skal danne bakteppet for opplesning av tekst.Kunstner Yvonne Ranestad takker for 4 års samarbeide med "Vannets reise - fra kilden til havet".
Foto: Øystein Birkenes


 
Tusen takk til alle som bidro med kaffe, kake og annen hjelp under julemøtet vårt!

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar