fredag 11. september 2015

Dag Røttereng igang med Lightroom-kurset

Dag Røttereng innleder kveldens kurs; "Bildebehandling for naturfotografer" - Lightroomkurs for "litt" viderekomne, i lokalene til Japan Photo i Kristiansand. Heidi Marie Quitzau er ivrig kursdeltaker.
Foto: Anne-Lise Stangenes
 
På Lightroom-kurs
Foto: Anne-Lise Stangenes
Direkte fra Alaska, kun med noen få timers ankring i Trøndelag, ankom Dag Røttereng Kristiansand for å holde Lightroom-kurs for "litt viderekomne" i ettermiddag. 14 lærevillige deltakere mottok Dags innledende replikker: "Jeg forundres stadig over hvor mye penger og energi folk bruker på fotoutstyr, og samtidig hvor lite som brukes på etterbehandling. RAW-filer SKAL og Må etterbehandles! Ei RAW-fil er IKKE et bilde - kun råmateriale som må bearbeides til et ferdig bilde i en råfil-konverter".


Tekst og foto: Anne-Lise StangenesDag Røttereng - kursholder
Foto: Anne-Lise Stangenes
Rett på sak og iblandet lun humor gikk Dag gjennom kursets program med få ord:

  • *Hva er Lightroom?
  • *Histogram og dens viktige betydning
  • *Fremkalling av råfiler og bruk av kurveverktøyet
  • *Siste finpuss

Da jeg forlot kursdeltakerne 15 minutter etter kursstart, hadde jeg allerede fått med meg forskjellen på Photoshop og Lightroom som bildebehandlingsprogram på en enkel og forståelig måte.


Dag og kursdeltakerne ønskes en fortsatt givende og lærerik, hyggelig kveld - den første kvelden av Biofoto Sørlandets 5-års markering!


Fra kveldens kurs i Lightroom med Dag Røttereng
Foto: Anne-Lise Stangenes

Dag, Espen, Ulf og Lita koser seg som deltakere.
Foto: Anne-Lise Stangenes


 

1 kommentar:

  1. Jeg takker for en trivelig kveld, og håper deltakerne fikk utbytte av kurset! Og for all del – bruk gjerne både Dehaze-filtret og Clarity, men med måte :-)

    SvarSlett