onsdag 23. mars 2016

Festivalrapport fra NNFF 2016

11-13 mars var det igjen duket for en fantastisk fotohelg på Ski. Norsk Naturfotofestival var spekket med spennende foredragsholdere fra både inn og utland.
Biofoto Sørlandet hadde med flotte bilder til BFS sin utstilling, og ikke minst fikk deltakerne sett bildene i vandreutstillingen "60 chicks - Wild pics", der to av våre medlemmer har bilder med.Del av BFS utstillingen.     Foto: Anne-Lise Stangenes

Les mer om hva Anne-Lise og Annette har å fortelle om årets NaturFotoFestival

Tekst: Annette Wimme Høyland og Anne-Lise Stangenes
Alle foto: Anne-Lise StangenesAnne-Lise forteller

"Når NNFF finner sted i mars - da er det vår!" Et viktig sosialt og inspirerende treffsted, ikke bare for oss i BioFoto Sørlandet, men for natur-, film-, og fotointeresserte. Fra BFS var vi vel rundt 20 - 25 stk. som tok turen, og det var skikkelig koselig å slå av en prat over frokostbordet, i messe-, eller utstillingsområdene, i foredragssalen, eller rundt middagene på Egon eller Lotus om kveldene. Å møte hverandre rundt et slikt inspirerende arrangement, gir ikke bare arrangementets opplevelser i seg selv, men det gjør at vi får mulighet til å bli kjent med både sørlendinger og andre fotofolk på en annen måte enn under medlemsmøter og fototurer. Likedan er det skikkelig fornøyelig å møte igjen kjente fra andre deler av landet, både biofotinger og andre, og i år fikk jeg også møte flere av damene fra Finland og Sverige - som er med på utstillingen "60 chicks - Wild pics" - som også Lita og jeg er med på. Jeg var skikkelig stolt over å være en biofoting da jeg endelig fikk se vandreutstillingen, og ikke minst var BFS sin utstilling i foajeen på Ski kino også svært flott - som del av hovedutstillingen til BioFoto Norge. 

For meg personlig ga ellers foredragene til Kai Jensen - "Lysjegeren", Mats Andersson (Sverige), og Ingebjørg Fyrileiv Guldvik aller, aller mest. Her var det mye følelser, stemninger og få rene avbildninger i visningene, flankert av innholdsrike kommentarer. Jeg må også trekke frem at det var utrolig spennende å få vite mer om hva som har hendt i Beverdalen de siste tre årene. Å kommentere "live" under foredraget, slik Arve Henriksen gjorde, ga et helt eget, personlig preg over filmvisningen, og den ga svar på mye som jeg har lurt på ift. hva som har hendt i Beverdalen etter at den tidligere viste filmen på Nrk var ferdig; altså de siste tre årene. 

Jeg gleder meg allerede til NNFF 2017". 

Anne-Lise
 Har du lyst til å lese mer fra festivalen, har Anne-Lise mer om den på bloggen sin og viser flere bilder  Mr.Olympus og jeg


Jeg kan ikke si meg mer enig i hennes sammendrag. Som helt fersk Naturfotofestival deltager var det en opplevelse å få være med.  Det var moro å gå rundt å høre og se på alt det flotte som ble vist.
Ekstra stas var det å få med seg "60 chicks - Wild pics" en fantastisk flott utstilling. Spesielt moro når BFS har to deltagere på utstillingen Lita Seland og Anne-Lise Stangenes.
Om jeg skal trakke fram en foredragsholder så må det være Ingebjørg Fyrileiv Guldvik. Med sine gode tanker og flotte skildringer tok hun oss med på en fantastisk reise i former, farger og is. Du trenger ikke dra på dyre turer i inn og utland for å få de gode og spennende bildene. Det er bare å legge seg ned i veikanten, skogbunnen eller på en islagt bekk så har du alt du trenger til de gode motivene.
"Vår"  Arve Henriksen fra Vennesla avsluttet hele festivalen på søndagen med et herlig gjensyn med Beverdalen. Og med sine flotte skildringer på herlig dialekt var det bare å la seg trollbinde av den videre historien om beverfamiliens liv og hverdag.

Vil oppfordre alle BFS medlemmer om å ta turen neste år, for dette var skikkelig inspirerende, lærerikt og rett og slett moro.

Annette


Klargjøring Ski kino                                                          Foto: Rita JacobsenBFS utstillingen NNFF 2016.                        Foto: Anne-Lise Stangenes


BFS utstillingen NNFF 201    Foto: Anne-Lise Stangenes


BFS utstillingen NNFF 2016   Foto: Anne-Lise Stangenes


BioFoto hovedutstillingen NNFF 2016             Foto: Anne-Lise Stangenes


Folksomt i messeområdet  Foto: Anne-Lise Stangenes


Lar Tore seg friste                                   Foto: Anne-Lise Stangenes


Torstein og Lisbeth på messa                         Foto: Anne-Lise Stangenes


Fra 60 chicks utstillingen .                        Foto: Anne-Lise Stangenes


Soldugg, Lita Selands bilde, 60 chicks.              Foto: Anne-Lise StangenesSkogens byggmester og Anne-Lise        Foto: Anne-Lise Stangenes


Klare for foredrag                        Foto: Anne-Lise StangenesFra foredragssalen                          Foto: Anne-Lise Stangenes

Arve Henriksen neste foredrag.               Foto: Anne-Lise Stangenes

Festivalslutt rydding NNFF 2016          Foto: Anne-Lise Stangenes  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar