lørdag 5. mars 2016

Biofotos Jarle I. Kvam på Nrk Sørlandet, med gode fototips

For naturfotograf, Biofoto Sørlandets og årets værbildevinner Jarle I. Kvam, startet det rett og slett et lite fotoeventyr den dagen han fikk sin Iphone telefon. Jarle begynte med deling av bilder på de forskjellige bildedelingstjenestene, som Instagram og Facebook. Dette synes han var utrolig kjekt, for han fikk god tilbakemelding på bildene sine. Nå har det blitt til seriøs fotografering, med mye frisk luft og herlige turer ute i naturen sammen med hunden sin Wanja.


Foto: Tore Moy


Foto: Jarle I. Kvam

Det har blitt mange flotte turer ut i naturen for Jarle for å jakte på gode fotomotiver. Men også den gode naturopplevelsen er i fokus. Det gjelder å nyte øyeblikkene.

Foto: Lita Seland

I 2015 deltok Jarle i fotokonkurransen Årets værbilde, på Yr.no. Han gikk like godt helt til tops med sitt fantastisk fine bilde som han tok ute på Tromøy, etter at ekstremværet Synne hadde roet seg.

Årets værbilde på Yr.no, 2015 - Jarle I. Kvam


Jarle har fått mye kunskap om naturen, og fotografering etter utallige timer ute på tur med kamera, og på Nrk Sørlandet er det laget et flott innslag av og med naturfotografen. Jarle har delt gode fototips med oss, og de er det vel verdt å få med seg. Se, lytt og lær om rette horisonter, filter, blits, motiver og komposisjon gjennom små filmsnutter. Tusen takk for gode tips, Jarle.


Se det flotte innslaget på Nrk Sørlandet. Filmsnutter med gode fototips.


Og ikke nok med det. Etter å ha hørt om andre biofotoinger som hadde funnet årets første blåveis i starten av februar, måtte skogsbunnen undersøkes. Var det mulig å finne blåveis på Tromøy allerede i februar? Ja visst var blåveisen så smått begynt å titte fram.


Litt om blåveisen, og enda et hyggelig intervju med Jarle på Nrk SørlandetMed sin sin gode, lune latter, avslutter Jarle intervjuet med et godt råd til alle: Husk kamera

Foto: Jarle I. Kvam

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar