tirsdag 19. april 2016

Medlemmenes egen aften


Medlemsmøte 05.04.2016Våre medlemmer tar bilder fra fjernt og nær og denne kvelden bød på bilder fra nærområder her på Sørlandet, samt Falklandsøyene. Førstemann ut var Bjørn Vidar Olsson, som med stor innsikt, kunnskap og innlevelse ledet forsamlingen gjennom en serie bilder av ender i varianter.
Tekst: Anne Lund Sjøstrand
Foto: Anne Lund Sjøstrand og Geir Kjellevand


Etter en lang og arbeidskrevende gjennomgang av årsmøtet sentralt, kom endelig tiden for bildevisning fra foreningens egne fotografer, som ble noe amputert grunnet tidspress, men allikevel et av sesongens høydepunkt. Våre medlemmer tar bilder fra fjernt og nær og denne kvelden bød på bilder fra nærområder her på Sørlandet, samt Falklandsøyene.

Førstemann ut var Bjørn Vidar Olsson, som med stor innsikt, kunnskap og innlevelse ledet forsamlingen gjennom en serie bilder av ender i variasjoner. Som et resultat av flere års studie langs elva av disse fuglene, hadde han fanget opp krysninger mellom to arter fugler, stokkand og en annen fugl , også av en hvit due.

Hilde Skiffard var nylig kommet hjem fra en tur til Falklandsøyene og kunne varte opp med En dag på Falkland, bilder fra soloppgang til solnedgang i pingvinenes rike. Hele kolonier, nærbilder av enkelte dyr og mindre grupper, pingviner som dusjet, pingviner som passet sine små, sel og en sjøløve på jakt var blant ingrediensene i hennes fremvisning. Vakkert.


Et av Biofoto Sørlandets nyeste medlemmer, Arvid Anthonsen, hadde med seg bilder av rådyr og andre dyr. Fra sine forskjellige skjul og fóringssteder kom han nær innpå både dyr og fugler, av sistnevnte mange bilder av hønsehauk. Mye tålmodighet og venting lå bak mange av bildene, som ble presentert med mye humor.


Bilder fra medlemsmøte og fra pausenIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar