torsdag 10. mai 2018

Medlemsmøte mai 2018

På selveste frigjøringsdagen var medlemmene i Biofoto Sørlandet samlet for medlemsmøte i nydelig vårvær! Vi samlet oss inne i lokalet og styret informerte litt om pågående aktiviteter før vår gjest og fotograf Bjarke Andersson tok oss med på en flott visning i plantenes rike.

Foto: Ingvald R. Ingebretsen
I botanisk hage og på Gimle gård er vårstemningen nå virkelig til stede!
Foto: Ingvald R. Ingebretsen
Foto: Caroline F. Strømland
Biofoto Sørlandet skal arrangere en felles tur, og det er lagt ut forslag til to datoer for fototuREN på Facebook som det stemmes over. Vi oppfordrer våre medlemmer til å bli med på denne fellesturen som kombinerer fotografering og søppelplukking. Mer informasjon og sted kommer vi tilbake med både på hjemmesiden og Facebook når dato er bestemt.

Etter litt informasjon fra styret var Bjarke Andersson klar for å ta oss med på en fantastisk reise inn i plantenes rike! Vi fikk et inspirerende foredrag med nydelige bilder, samt mange gode tips og triks for fotografering av planter og vegetasjon. Bjarke oppfordret medlemmene til å teste ut alle objektivene sine til fotografering av planter og vegetasjon for å oppnå mange spennende effekter.

Foto: Ingvald R. Ingebretsen
Bjarke viste oss mange gode eksempler på hvordan man kunne gjøre et bilde spennende ved å vise oss et overblikkbilde først, og deretter gikk han nærmere planten for å vise oss perspektiver og metoder for å fange mange gode blinkskudd.
Foto: Caroline F. Strømland
Bjarke viste også mange fine eksempler på "fokusstabling" av bilder hvor man tar flere makrobilder og legger oppå hverandre. I hvert bilde flyttes fokuset litt og litt slik at planten blir skarp, men man beholder den duse og fine bakgrunnen. Bildet hans under viser et eksempel på dette.

Foto: Caroline F. Strømland
Vi vil rette en stor takk til Bjarke Andersson som tok seg tid til å dele alle de flotte bildene med oss, og gav oss masse inspirasjon til fotografering i vår og sommer! Etter et flott foredrag var det tid for kaffe og kakepause før månedens foto ble gjennomgått. Temaet for månedens foto var Selfie/Jeg i naturen, og her fikk vi se mange flotte og morsomme bilder av våre medlemmer. 

Foto: Kai-Erik Uleberg

Foto: Kai-Erik Uleberg

Foto: Kai-Erik Uleberg

Kvelden ble avsluttet med en nydelig solnedgang, og vi vil med dette takke for en vinter og vår med mange inspirerende medlemsmøter! Vi ønsker alle våre medlemmer en riktig god fotovår- og sommer! Følg med på hjemmesiden og på Facebook da vi gjerne arrangerer spontane fototurer. Inviter gjerne også med andre fotointeressert på dine turer og på medlemsmøtene våre. Nest medlemsmøte i Biofoto Sørlandet er 4. september kl 18.00 på Naturmuseum og botanisk hage Universitetet i Agder. Vel møtt!
Foto: Caroline F. Strømland2 kommentarer:

  1. museet har skiftet navn. Heter nå: Naturmuseum og botanisk hage Universitetet i Agder

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk! Det hadde jeg ikke fått med meg. Er rettet nå i innlegget :)

      Slett