onsdag 6. april 2011

Referat fra medlemsmøtet 5. april.Kveldens program
Det kom tjueseks medlemmer og fire gjester på medlemsmøtet vårt på Gimle Gård tirsdag 5. april. På møtet var medlemmer av NOF også invitert, ettersom temaet denne gang var fugl. Dessuten skulle Finn Jørgensen holde foredrag og vise bilder om fugl i skjærgård og på sjøen. Han er engasjert i NOF (Norsk Ornitologisk Forening) i tillegg til styrevervet i BioFoto Sørlandet.

Foto/tekst: Magne MyhrenMøtet startet med en kort presentasjon av styrets representanter. Informasjon om styremedlemmene kan du finne her. Styret informerte også fra de to møtene de har hatt i løpet av mars og april. Det ble bl.a. gitt noe informasjon om lokallagets økonomi, om vår programsponsor Japan Photo, og om den kommende fotoutstillingen som lokallaget skal ha på Agder Naturmuseum og Botaniske Hage i mai - juni.
Turkomiteen; Finn Jørgensen og Beate Johansen, ble også presentert. Styreleder, Anne-Lise Stangenes, informerte noe om turkomiteens arbeid, før Beate og Finn fikk mulighet til å presentere planene for den første turen; 3. – 5. juni, som går til Lyngør/Gjeving. Det ble også informert om hvilke ideer til høstturer som har vært oppe til diskusjon i komiteen, og det ble åpnet for innspill fra alle medlemmer – både på møtet og senere. 


Beate og Finn presenterer de foreløpige planene for lokallagets tur i juni.

Finn holdt etter dette sitt foredrag. Han reflekterte over sine egne bilder med hensyn til valg av motiv, komposisjon, bakgrunner, skarphet osv. Han fortalte også om bakgrunnen for mange av fuglefotografiene.


Dersom du treffer på en ringmerket fugl, kan det registres på webadressen som Finn viser til her.

Det var Torbjørn Henriksen som satte i gang arbeidet med å danne lokallaget her på Sørlandet. Han var også leder for BioFoto Sørlandet fra oppstarten av, og frem til årsmøtet i januar. Etter mye arbeid er lokallaget nå i godt sig, og Torbjørn fikk takk for innsatsen med blomster og noen gode ord.


Styret takker hjertelig for at Torbjørn dro igang BioFoto Sørlandet, på vegne av seg selv og lokallagets medlemmer. Fra venstre; Anne-Lise Stangenes, Dagfinn Vemmelvik, Torbjørn Henriksen, Finn Jørgensen, Brit Indahl Lande, og Laila H. Flatøy.


Avslutningsvis viste Laila de 15 bidragene til konkurransen Månedens Foto. Etter to visninger og stemmegivning, ble det tid til bildekritikk. Dette er veldig lærerikt for de fleste. Aktiviteten var stor, og rådene som ble gitt var både konstruktive og milde. Håpet er at dette kan være interessant både for proffer og noviser!Nå ser vi frem til neste medlemsmøte; 3. mai!

2 kommentarer:

  1. Veldig fin måte å presentere møtet på. Bra jobbet

    John Sandøy
    Sekretær BioFoto

    SvarSlett
  2. På vegne av oss alle, TUSEN TAKK, John! :-)

    SvarSlett