lørdag 9. april 2011

Månedens foto i AprilPå førsteplass med 268 poeng kom Finn Jørgensen. Finn har følgende kommentar til vinnerbildet sitt:


"Under en reise til Peru i desember 2008 kom jeg over en fin hage med mange planter. Dette var ved Ollantaytambo nær Cusco, ca 2800 m.o.h. hvor vi forberedte oss for å besøke Machu Picchu. Slike hager er populære for kolibrier av ulike slag. Jeg fant et godt egnet område for fotografering og rigget meg opp med stativ og stor telelinse. Kolibriene har ca 70-80 vingeslag pr sekund og beveger seg lynraskt. Vi må ha gode fotoforhold for å fryse bevegelsene, her har jeg brukt en 400 mm linse og en lukkerhastighet på 1/1000 dels sekund og blender 11. For å få slike bilder så er det viktig å ta mange bilder, selv tok jeg flere hundre bilder og dette bildet skilte seg raskt ut som det beste. Bildet viser en White-bellied Hummingbird, hvitbrystkolibri på norsk". 

På andreplass med 244 poeng finner vi bildet til Arne Kvåle.


På tredjeplass med 232 poeng kom Ivar Sviland. Ivar har følgende kommentar til sitt bilde:"Bildet er tatt midt på dagen i sterk vårsol nedenfor Øvrebø skole. Her er ofte Hegre om våren. For å komme på skuddhold plassert jeg meg minst 150 meter unna hegren og ventet på at den kom til meg. Da den omsider kom der hvor jeg kunne fotografere mellom gresstrå og busker tok den ørreten og jeg fikk det hele på brikka, en rå opplevelse".

3 kommentarer:

 1. Gratulerer med plasseringene :-)

  SvarSlett
 2. Litt av en bragd å fotografere kolibrien, som er så liten, og som har så mange vingeslag, Finn! Gratulerer! :-)

  Flotte hegrer på matjakt, Arne og Ivar! Gratulerer med andre og tredjeplassen! :-)

  SvarSlett
 3. Fantastiska bilder...stort grattis till de placerade!

  SvarSlett