mandag 4. juni 2012

Juryering av klubbmaraton for Moss Fotoklubb

http://www.mossfotoklubb.com/index.html

Tidligere i vår fikk BioFoto Sørlandet en hyggelig forespørsel fra Moss Fotoklubb. Forespørselen gjaldt om vi kunne tenke oss å lage åtte foto-oppgaver som hver skulle løses på en time av deltakerne i østfoldbyen den 12. mai under arrangementet Moss Fotomaraton (klubbmaraton), og som vi i ettertid skulle juryere etter gitte kriterier. Vi gjøv løs på oppgaven med liv og lyst...

Foto: Terje Alveberg
Tekst: Anne-Lise StangenesDet var en smal sak å svare "ja" på forespørselen fra Moss Fotoklubb, og det var nok av ivrige medlemmer hos oss som ønsket å være med på dette. En jurygruppe ble på kort tid satt sammen, og den besto av:

Anne-Lise Stangenes (leder/sekretær)
Britt B. Bollerud (nestleder)
Beate S. Johansen
Øivinn Bruce
Olav Didriksen
Bjørn-Vidar Olsson

Sammen snekret vi i hop åtte oppgaver, som vi mente favnet flere ingredienser som kunne gi våre fotofrender "på andre sida tå fjorden" både utfordringer og humor gjennom et maratonløp med fotografering. Oppgavene lød:

1. Været i dag
2. S-form
3. Mossekråka
4. Noe søtt
5. Grimase
6. Froskeperspektiv
7. Forfall
8. Sliten fotograf

Gjennom åtte timer ble oppgavene løst i Moss lørdag 12. mai; hver oppgave i løpet av en time, og i nummerert rekkefølge. Hver fotograf kunne så levere fra seg et bilde til hvert tema, kun redigert i kameraet. Deretter fikk jurygjengen hos oss tilsendt alle fotografiene, sortert etter tema, og sendt i åtte temamapper. Dette effektiviserte arbeidet for oss i juryen, og gjorde alt oversiktlig og greit.Jurygruppa i arbeid
Foto: Terje Alveberg


Tirsdag 29. mai satte juryen seg benket foran tv-skjermen hos Anne-Lise, der vi nøye gikk gjennom bildene, tema for tema, kommenterte og diskuterte og satte poeng slik:

15 - 12 - 10 - 8 - 7 - 6 - 5 - 4 - 3 - 2, og 1 poeng til øvrige.

Kriteriene for poenggivningen var slik:

1. Tema: Følges temaet?
2. Komposisjon; gylne regel, tredelsregel, trekantkomposisjon, diagonaler osv?
3. Teknikk; lukker, blender osv.
4. Historie: Får vi noe mer enn bare det vi ser?

Etter fem timers effektiv juryering og kommentering var rekkefølgen 1 - 11 klare, både med poeng og kommentarer. Totaltvinner var også klar; deltakeren med flest poeng totalt i alle åtte temarunder.

På grunn av at resultatene ennå ikke er offentliggjort for deltakerne i Moss Fotoklubb, og at hver deltaker kun er kjent for oss "som et nummer i rekken" av femten deltakere, kan vi ikke gå ut med resultatene her. Det vi kan si er at der er verdige vinnere, verdige deltakere, og at jurygruppa hos oss har hatt en artig og lærerik jobb med dette oppdraget fra mossingene!

Tusen takk for oppdraget!

GRATULERER MED VEL GJENNOMFØRT FOTOMARATON I KLUBBEN !

4 kommentarer:

 1. Tusen takk for artige og litt klurige temaer. Og for at dere tok dere jobben med å juryere. Vi gleder oss til resultatene som vi får vite den 14 juni.
  Mvh
  Susanne R
  Nestleder Moss fotoklubb

  SvarSlett
  Svar
  1. Det har vært oss en sann glede, Susanne! Moro å høre at dere likte temaene! Lykke til 14. juni!

   Hilsen, Anne-Lise

   Slett
 2. Ja nå er vi spente Anne-Lise. Ser ut til at bildene fikk frem smilet hos dere ;-) Tusen takk for innsatsen!!
  Tove

  SvarSlett
  Svar
  1. He, he... Ja, temaene var av en slik art at vi håpte også dere fikk frem smilene underveis, og ja, vi både smilte og lo fordi temaene førte nettopp til utfordringer med humoristisk vri! Tipper resten av jurygjengen er enig med meg?!

   Anne-Lise

   Slett