tirsdag 11. september 2012

Ivar Sviland vant Månedens Foto for september!MÅNEDENS FOTO - IVAR SVILAND - 284 poeng

Nikon D300, 1/400 sek, f/10 , 70 mm, ISO-400, eksponeringskomp. + 0,3
Copyright Ivar Sviland


Juni i fjor reiste en gjeng fra Vennesla film og fotoklubb  til Alaska; med Bent Olsen som leder.

Dagen da dette bildet ble tatt  i Silver Salmon Creek, våknet vi til tett tåke. Guiden mente det kunne være bjørn på stranden som lette etter muslinger, siden det var lavvann.

Vi gikk langt ut på stranden i tett tåke. Etter hvert som tåken lettet så vi 9 bjørner rundt oss. Da bjørnene kom nærmere kunne vi se at de fulgte med oss hele tiden.

Av og til var avstanden under 5 meter. Vi fikk mange fantastiske bilder av de mektige bjørnene med og uten unger. Å være så tett på  bjørnene, se de enorme klørne, høre det knase når de spiste muslinger, kjenne lukten, ja, det var en opplevelse for livet. Bjørnen på bildet med 3 små unger var imidlertid sky og holdt avstand

IVARS GALLERI PÅ FOTO.NO


Ivar vinner verdikort på CeWe-fotobok kr 349,- sponset av Japan Photo - Kristiansand. Du kan også se vinnerbildet i Fædrelandsvennen.


Alle fotografier er Copyrighted den enkelte fotograf, og kan ikke benyttes uten tillatelse fra disse

SE HVILKE BILDER SOM KOM PÅ DE NESTE PLASSENE:


NR. 2 - "ISLANDSHESTER" -  TERJE ALVEBERG - 251 poeng

Nikon D300, f/9, 1/320 sek, 200mm, ISO-500
Copyright Terje Alveberg

Jeg var på Island i sommer med mine to hesteinteresserte døtre. I et land med 80.000 hester blei det mange stopp langs veien. Jentene fikk også med seg et par rideturer i det vakre landskapet der oppe. Det var beitende hester, rolige hester, hester som rulla seg i gjørma - også disse to her da. De er foreviget på veien mellom Borgarnes og Snæfellsnes en plass. Disse to hestene hadde et skikkelig nappetak i 10-15 minutter hvor de beit og dro i hverandre. Av de mange bildene jeg tok, var det en god del som mangla skarphet, men her syns jeg det traff temmelig bra. Jeg valgte en blender som skulle gi bilde en viss dybdeskarphet. Dette for å få med det fantastiske landskapet som hestene boltret seg i.

TERJES BILDER PÅ FOTO.NO

NR. 3 - "SVART HØSTLIBELLE - MAGNE MYHREN - 232 poeng

Nikon D5000, f/8, 1/50 sek, ISO-1250, eksponeringskomp. +0,3
Copyright Magne Myhren

En skogsnipe på ivrig leting etter godsaker i vannkanten. Kaffe på termos og ekstra god niste. Ikke mye vind, men været skifter stadig med solgløtt, yr, småregn. Regnponchoen luner godt mens jeg venter på at varme solstråler på ny skal bane seg vei gjennom skydekket. Vannflata deles opp i uendeligheter med sirkelmønstre.

Plutselig skriker det fælt noen meter unna. Jeg grøsser litt, men snur meg forsiktig rundt. En flott råbukk har oppdaget meg og varsler min tilstedeværelse. Ingen tid til å skifte linser, bare nyte øyeblikket. Slik holder den på i 10-15 sekunder før den går og skrikene forsvinner i skogen.

Rikere enn før sitter jeg enda en stund og venter på at regnet skal vike for sola igjen. Hvor er libellene som før regnet flaksa rundt her? En Svart Høstlibelle sitter og tørker vingene sine. Tiden er moden for fotografering.

- - -

Uttesting av telelinse; Sigma 150-500mm med mellomringer. Det gir andre muligheter enn et vanlig makro-objektiv. Du kan stå lengre unna og likevel få nok close-up. Likevel er det utfordrende med tanke på dybdeskarphet. Når mellomringene har kontakter, fungerer også lysmåling greit, men autofokusen ble vanskelig. Derfor manuell fokus på dette fotografiet.

BLOGGEN TIL MAGNE

NR. 3 - UNDERVANNSBILDE - HILDE SKIFFARD - 232 poeng
f/2.8, 1/200 sek, ISO-80 og 6mm
Copyright Hilde Skiffard

Canon Digital Ixus 90 IS med undervannshus på et rev ved Borneo, Malaysia. Et vernet område med et rikt marint liv. Det er ikke uvanlig å møte revehai og havskillpadder i store antall her.VI GLEDER OSS MED "FIRE PÅ TOPP"-VINNERNE, OG GRATULERER!
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar