lørdag 8. desember 2012

Julemøtet med filmen, "livet i beverdalen"

Møtet ble åpnet av leder Anne - Lise, hvor hun informerte om saker fra styret og programmet for våren 2013. Det ble også opplyst om årsmøtet i januar. Denne kvelden var det og et stort fremmøte med 40 personer, noe som kan ha sammenheng med kveldens flotte film av Arve Henriksen. Etter denne infoen var det klart for kveldens høydepunkt filmen, "livet i beverdalen".

 Filmen var delt opp i 3 deler, med 2 før pausen og 1 etter. Dette var for meg noe av det beste vi har hatt av innlegg på møtene våre. Arve fortalte levende om prosjektet sitt, som har gått over flere år. Dette er ikke filmet i en vending. Han fortalte at i starten holdt prosjektet på å strande, da beverne ble skutt i jakta. Men heldigvis flyttet det inn, først en og så en til, noe som ga starten på det nye livet i dalen. Filmen ble krydret med flotte naturskildringer av fugler og dyr. Blant annet noen flotte sekvenser av spurveugle i silhuett foran månen, svartspett, rådyr og buorm på jakt etter en padde i vannet. Arve fortalte levende og godt underveis og publikum humret godt med. Etter filmen hadde han en sekvens med, "bak kameraet" hvor vi fikk et innblikk i hvordan han hadde arbeidet med å få laget filmen. Vi fikk se blant annet, hvordan han hadde filmet beverne under vann og møtet med Petter Valeur. Som han hadde fått mye informasjon fra. Ut fra dette fikk vi et innblikk i hvor mye arbeid det ligger bak en slik film og mange gode tips, som vi og kan ta med oss. Det kom og flere spørsmål i en liten spørsmålsrunde.

                                    Arve Henriksen

Personlig håper jeg at dette ikke er det siste vi har sett av hans filmer, velkommen tilbake skal du være. Filmen blir også vist på NRK i januar. Etter møtet fikk jeg opplyst, at det ble sagt med stor innlevelse og begeistring: "Å se på han derre Monsen etter detta, er jo ingenting!!! Det er jo detta som er ekte"! Sitat slutt.

I pausen var det pizza, brus, kaffe og gløgg. Møtet ble avsluttet ca 2130.


                            


 
Tekst og foto Tom L. Larsen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar