søndag 21. september 2014

Galleri BI-Z inviterte til utstillingsåpning med Steen Evald og Hans Bentsen

Fotograf Steen Evald viser og forteller til interesserte BioFotinger, som ivrige følger med.
Foto: Anne-Lise Stangenes


 
På vegne av Galleri BI-Z inviterte Eva Marie Bentsen oss i Biofoto Sørlandet til utstillingsåpning lørdag 20. september i Dronningensgate 39. Her ble vi ønsket velkommen av Bernt Bisseth. Med glass og katalog i hånden fikk vi en eksklusiv visning av fotograf Steen Evald, som blant annet arbeider for Det Kongelige Danske Hof. Senere lot vi oss inspirere av Hans Bentsens siste kvalitetstrykk, og det ble også tid til en tur ned i den faste utstillingen i underetasjen...

Foto: Anne-Lise Stangenes


Foto: Anne-Lise StangenesMed fast håndtrykk ønsket Bernt Bisseth oss velkommen til Galleri BI-Z, og utstillingsåpningen til Steen Evald og Hans Bentsen. Han tilbød oss både Evalds katalog, kjølig drikke, og en organisert omvisning med fotografen selv, noe vi med stor iver takket "ja" til.
Steen Evald - utstillingskatalog
Foto: Anne-Lise StangenesStig, Tore og Terje lytter nøye til Evalds forklaringer
Foto: Anne-Lise Stangenes
 
Steen Evald tok oss med til sitt aller første fotografi i serien "Underneath it all" og ga fyldig og god informasjon om sin arbeidsprosess underveis frem til og med det siste i serien. Han fortalte hvordan han benyttet både naturlig lys, blits og lamper for å få frem detaljer og kontraster i sine fotografier. Han fortalte også hvordan han bruker ulike typer gardiner; sorte, lyse, grå, for å justere lyset som kommer inn utenfra. Ingen av hans bilder er manipulert eller mye redigert i ettertid, fortalte han. Han har kun justert de lyse og mørke partiene noe. Resten er slik det var. Evald fortalte videre at han kjente sine modeller godt, og på den måten klarte de sammen å jobbe frem uttrykkene - som uten å planlegge noe på forhånd - ga seg selv i arbeidsprosessen. Etterhvert som arbeidet skred frem, begynte Evald å forsøke også andre arbeidsmåter for ytterligere å forsterke sitt eget særpreg og uttrykk i fotografiene. Dette gjorde han bl.a. gjennom å bevege enten lyset i opptaksøyeblikket, eller selve kameraet.
Yvonne, Laila og Tore
Foto: Anne-Lise Stangenes

Anne og Terje drøfter fototeknikk
Foto: Anne-Lise Stangenes

Foto: Anne-Lise Stangenes

Yvonne og Terje
Foto: Anne-Lise StangenesÅ studere Evalds fotografier var svært interessant og inspirerende for oss. Ved å studere dem over noe tid, dukket nye elementer frem fra mørket, eller i lyset som allerede var der. Drømmende, sart, hardt og brutalt ærlig, og sensuelt.

Foto: Anne-Lise Stangenes

Hans Bentsens "Exit?" var også spennende å studere. Her gikk arbeidet fra det nærmest gjennomsiktige - der en selv fikk mulighet til å søke seg frem til innholdet, til det kraftige, direkte - der løsningen nærmest var gitt. Naturen fantes i mange av hans trykk, som små innslag eller som hovedelement. Et interessant møte dette også.


Hans Bentsen ønsker velkommen til sine siste kvalitetstrykk
Foto: Anne-Lise Stangenes

Tore, Laila og Øystein
Foto: Anne-Lise Stangenes

I underetasjen vises arbeidene til tilknyttede kunstnere som Galleri BI-Z har "i stallen sin". Vi fikk tid til å ta en kikk på noe av denne kunsten også.Laila studerer et av kunstverkene i underetasjen
Foto: Anne-Lise Stangenes


 

Inspirerte og fornøyde tok vi farvel med galleriet etter et par timer, og deretter delte vi våre personlige opplevelser over en kaffekopp i Markens. En givende lørdag!

 

Tusen takk til Eva Marie og Bernt for invitasjonen! Vi ser frem til videre samarbeide!


Galleri BI-Z på Facebook
- - -
Biofoto Sørlandet og Galleri BI-Z har inngått et samarbeide.

Alle medlemmer av Biofoto Sørlandet får 20 % rabatt på all innramming som gjøres av galleriet. Ta med ditt ferdigprintede fotografi til Dronningensgate 39, og få personlig og profesjonell service i innrammingsprosessen.

Se mer på vår sponsorside 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar