tirsdag 23. september 2014

TURTIPS: Sovehei

Foto: Vidar Westergren

 
Har du aldri vært på Sovehei, så kan jeg anbefale deg en tur opp der. Sovehei ligger i Lillesand Kommune og helt i ytterkant hvor Olashei Naturreservat starter. Sovehei, Olashei og Vardehei ligger i umiddelbart nærhet til hverandre. Har du en time eller to til overs så kan du besøke disse tre toppene på en og samme tur og samtidig lage det til en rundløype. Olashei er den høyeste toppen på 166moh.
 
Tekst og foto: Vidar Westergren
 


 
 
 
Naturen her oppe mellom og på disse toppene er utrolig flott. Her finner du alt fra vanlig tett furuskog til snaufjell, gamle vridde furuer på opp mot 200 år gamle. Flotte utsiktpunkter, små myrvann osv.
 
 
 
Foto: Vidar Westergren
 
 
 
 
 
Den enkleste måten å komme opp her er å kjøre fra Storemyr krysset i Lillesand og ta av opp mot Birkeland. Etter et par km svinger du av til Grimenes. Kjør inn ca. 1km på Grimenes veien og når du kommer over en liten bro, er du der stien starter. Rett etter broen går det en traktorvei til høyre. Følg den 100 meter og så er resten skiltet veldig godt til alle toppene.
 
 
Vil du vite mer om Olashei så kan du lese mer på http://ut.no/tur/2.3405/
 
 
 
 
Foto: Vidar Westergren
 
 
 
 
 
Bildene jeg har tatt her er fra toppen av Sovehei. Sovehei er personlig mitt favorittsted. Her er det utrolig flott til alle årstider. Området består for det meste av slik du ser på bildene. Her er det fotomotiver hvor du en ser.
 
 
Vil du bare besøke Sovehei, så er det bare en liten halvtime å gå opp dit og det er overkommelig for alle å komme seg opp.
 
 
 
 
Foto: Vidar Westergren
 
 
God tur og ikke glem kamera J
 
 
 

1 kommentar:

  1. Ser ut til at jeg må få tatt meg en tur opp på Sovehei! Har bare vært på Olashei en gang.... Flotte bilder!

    SvarSlett