lørdag 20. september 2014

Månedens foto - september -14

Vi gratulerer vinnerne av de fire første plassene! Denne gang var temaet "I det gylne snitt"

 

1. plassen gikk til Brit Indahl Lande som fikk 363 poeng med dette bildet

Bildet ble tatt en tidlig augustmorgen ved et lite tjern på heia innenfor Mandal. Det var morgentåke, og sola var i ferd med å stå opp bak noen grantrær. Den speila seg i vannet, og strålene fra speilinga kryssa seg med strålene fra sola .Det var en flott opplevelse og god belønning for å stå opp kl. 05! 

 2. plassen gikk til Terje Alveberg som fikk 355 poeng med dette bildet

Jeg var nede ved sivene en nydelig junikveld. Inne i sivet hørte jeg blåmeisene og ventet på at de skulle komme fram. Flere bomskudd fordi sivene blåste og fuglene var urolige. Ett bilde traff, og det var utrolig spennende å se på data'n om bildet var blitt skarpt. En type fuglebilde jeg har drømt lenge om å klare å ta. Veldig fornøyd med dette bildet.


 

3. plassen gikk til Bente R. Dybesland som fikk 349 poeng med dette bildet

Bildet er tatt hjemme i hagen. Det var mange libeller der. På bildet sitter en av disse på en hvit akeleie. Jeg tok mange bilder og var til slutt så heldig å få tatt et bilde rett forfra, der den titter på meg. Bildet er beskåret til å følge reglene til "Det gylne snitt". 


 

4. plassen gikk til Arne Kvåle som fikk 341 poeng med dette bildet

Råa  gikk og beitet på frodige urter og bringebærkratt, men plutselig stekker den halsen og lytter -det er nemlig brunsttid. Trolig lytter den etter  bukken -men råa har også god kontakt med kalven gjennom brunsten. Ørenes holdning viser at råa ikke er skremt - men har full fokus på  sine artsfrender og ikke på naturfotografens  nærvær. Ett gyldent øyeblikk -så råas øye fortjente virkelig  å havne i det gylne snitt.


 

 Resten av bildene er vist i tilfeldig rekkefølge.

Beate Strøm Johansen


Bjørn Vidar Olsson


Erik Kristensen

Tore Moy

Hanne Aasen

Harald Odd Steen

Ivar Sviland

Jarle I Kvam

Kai-Erik Uleberg

Kristin Uleberg

Lisbeth Sætra

Anne-Lise Stangenes

Olav Didriksen


Tom Larsen

Øivinn BruceMER FRA SEPTEMBERMØTET I BIOFOTO SØRLANDET 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar