lørdag 13. september 2014

Medlemsmøte 2/9-14


Fra høstens første medlemsmøte, med Magne Myhren som foredragsholder
Foto: Øystein Birkenes

 
Da har høstens møter i foreninga starta opp. Vår egen Magne Myhren var førstemann ut som foredragsholder med temaet «komposisjon og oppbygging av bilder». Et godt og interessant foredrag for de 52 frammøtte. Siden vårt vanlige møterom oppe på museet var opptatt i forbindelsen med utstillinga vår; "Vannets reise - fra kilden til havet", var vi i kafeen i 1 etg. på museet, som dermed ble fylt helt opp.

Tekst og foto: Øystein Birkenes


 
 
 
Anne-Lise ønsket først velkommen med programmet for kvelden. I det vesentligste altså første del med Magne Myhren, og etter pause - Månedens foto med tema «I det gylne snitt» for å følge opp foredraget. Hun fortalte også om neste kvelds åpning av Vannets reise- utstillinga og fotovandringa som vi er lokal arrangør for, og som går av stabelen lørdag 13. september.


Magne startet sitt innlegg med en beskrivelse av seg selv. Kort fortalt så jobber han i det daglige som lærer i bl.a. formingsfag, men driver med maling og fotografering også på fritida og har eget atelier; bygg 143 - på Odderøya i Kristiansand.
 


Komposisjon og bildeoppbygging var temaet som Magne holdt foredrag om under kveldens møte.
Innholdsrikt og lærerikt.
Foto: Øystein Birkenes

 


Han hadde laget en flott Power Point presentasjon av ting han ser som viktige når det gjelder å komponere et bilde. Med de 20 - 30 ulike elementene som han var innom kunne det fort bli oppramsing å skulle nevne alle her i reportasjen, men ved å ha disse tipsene om oppbygning i bakhodet, så er det, som han også sa, magefølelsen som er det viktigste. Det er også snakk om veiledende råd og at disse skal være et hjelpemiddel som derfor kan «brytes». Alle tipsene hans ble ledsaget av gode forklaringer og bilder.


For avslutningsvis å «koke det hele ned» til det som etter hans mening var de tre viktigste punktene så ville det bli; loven om tredeler, balanse og leseretning. Selvsagt en kraftig forenkling av et omfangsrikt emne. Han trakk også fram noen bøker han hadde brukt som kilder i framstillingen sin, for mange bøker innen kunst og fotografering gir bra tips til komposisjon.
 
 
På vegne av alle får Magne en stor takk for et givende foredrag av Anne-Lise,
med bøker laget etter nasjonal fotovandring de to foregående årene.
Foto: Øystein Birkenes
 

Pause
Foto: Øystein Birkenes

Det var mange som ønsket å prate med foredragsholderen i pausen.
Foto: Øystein Birkenes
 
 
 
Etter en lang pause med mat, drikke og mange samtaler var det tid for Månedens foto som Øivinn står ansvarlig for. Med temaet «I det gylne snitt» var det 19 fotografer som deltok med bilder i konkurransen. Det ble god tid til bildekritikk med hovedfokus på det positive og konstruktive, og som vanlig kunne alle som var tilstede ta del i denne.

ALLE INNSENDTE BIDRAG TIL MÅNEDENS FOTO - INKL. "TOPP 4"


 

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar