lørdag 22. november 2014

BFS`ere besøkte Promarc as i Arendal

Jarle I. Kvam studerer en av de mange digitale printmulighetene som Promarc as tilbyr. Her ses Mats Alfredsen t.h.
Foto: Anne-Lise Stangenes


 
Foto: Ola Rustenberg
Det var en spent gjeng som entret lokalene til Promarc as i Myreneveien i Arendal, der Mats Alfredsen tok oss imot. Å få vite mer om muligheter ift. digital UV-printing, materialer osv. var vi alle svært interesserte i. Gjennom kvelden ble det også avholdt en uhøytidelig fotokonkurranse under temaet "Fritt motiv" (natur), med aluminiumsprint av "Topp 3" som premie gitt av bedriften. Arendal Fotoklubb stilte med en jury som besto av Kathrin Simonsen, Helene Tveiten og Leif Andersen. Det ble en interessant og spennende kveld...

Foto: Ola Rustenberg og Anne-Lise Stangenes

Ved ankomst Myreneveien leverte alle BioFotinger en minnepenn med sitt konkurransebilde til jurymedlemmene; Kathrin, Helene og Leif, før vi beveget oss innover i de romslige lokalene til Promarc. Her var Mats Alfredsen klar til å vise oss de mange ulike mulighetene for digital printing som bedriften tilbyr. Dette kan være print på akryl, aluminium, hvit opal, plakater, messemateriell, klistremerker og etiketter, t-skjorter og profileringsutstyr osv. Som Mats uttalte; "dersom dere har en spennende idè for et materiale å printe på, så er vi klare til å utforske muligheten. Dess mer kreativt, dess mer spennende er det, også for oss".  Mats Alfredsen viser frem et print på treplate;
noe som kan være svært aktuelt og gi spennende resultat ift. struktur og farger for naturfotografier m.m.
Foto: Anne-Lise Stangenes

Foto: Anne-Lise Stangenes

Annette og Anne studerer brosjyren som viser noen printmuligheter.
Foto: Anne-Lise Stangenes


Mats fikk mange gode spørsmål fra nysgjerrige BioFotinger som ønsket å få vite mest mulig. Her var spørsmål om print på innerdører, glass, struktur, silketrykk på tekstil osv. og noen ønsket å benytte seg av kveldens tilbud om -20 % avslag på bestillinger levert inn samme kveld.

For alle betalende medlemmer av Biofoto Sørlandet tilbyr Promarc as 15 % avslag på alle bestillinger t.o.m. 31.12.14 (gjelder også medlemmer som ikke var tilstede denne kvelden)!

Deretter var det mye tid til den ene kaffekoppen etter den andre, noen knasende gode kjeks, og drøfting av printing, samtaler om fotografering og turområder m.m. mens vi ventet på at juryen skulle bli ferdige med sitt arbeide.Arnfinn og Mats samtaler om printing også i pausen...
Foto: Anne-Lise Stangenes

 Med et så vi at jurygruppa fra Arendal Fotoklubb kom tuslende inn i lokalet. Nå skulle det bli kåring i fotokonkurransen. Vi fikk vite at de tre vinnerbildene snart ble å se direkte via alumimiumsprintene på maskinen. Alle stimlet sammen rundt den... Dette var en virkelig spennende måte å kåre de tre vinnerne på... Vi ventet med "hjertet i halsen"... "Var det mitt bilde som ville komme tilsyne"?
Juryen besto av Kathrin Simonsen t.v., Leif Andersen t.h., og Helene Tveiten midten.
Foto: Ola Rustenberg 


Mens maskinen surret og gikk takket vi juryens medlemmer. De fikk hver sin urtepotte med jord, gjødsel og frø, der de selv må plante basilikum - til stor glede for den matglade utover vinteren.

Tusen hjertelig takk til Kathrin, Helene og Leif for en fremragende jobb, og til Vidar Hoel og Arendal Fotoklubb for velvillighet og godt samarbeide oss fotoklubbene imellom!
Vi stimler oss sammen og venter på resultatet fra fotokonkurransen.
Foto: Ola Rustenberg

Printene er på vei frem. Her ses Jarle, Ola, Annette, Tore og Anne.
Foto: Anne-Lise Stangenes

Printene studeres
Foto: Ola Rustenberg

Ola foreviger Anne-Lise som foreviger tre glade vinnere
Foto: Ola Rustenberg

Kveldens stolte "3 på topp":
Nr. 1. Tore Moy
Nr. 2. Jarle I. Kvam
Nr. 3. Arnfinn Nyland
Foto: Anne-Lise Stangenes


Med kåringen av de tre vinnerne (se dette) som avslutning på kvelden var det hele over. En svært hyggelig kveld der vi lærte mye om noen av de mulighetene vi naturfotografer har til digital printing av våre arbeid.

 
Tusen takk til Mats Alfredsen og Promarc as for en givende kveld!Alle konkurransebilder fra denne kvelden vil bli vist via pc og projektor under medlemsmøtet på Agder Naturmuseum og Botaniske Hage tirsdag 2. desember fra kl. 18.00 - 21.00.


 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar