lørdag 14. mai 2016

Nature:xpo, Elgtun og BioFoto Sørlandet

Hjemmesiden til Elgtun

Foto: Cecilia del Rosario Zimmermann
For 1 år siden inngikk BioFoto Sørlandet et samarbeide med Nature:xpo og Elgtun, og en gruppe på 10 faste medlemmer har besøkt Elgtun flere ganger. Under besøkene lærer vi om elgens liv og levnad, menneskets atferd og aktiviteter i elgens leveområder, og vi fotograferer for Nature:xpo og læringssenteret. 

Hjemmesiden til Elgtun er illustrert bl.a. med fotografier jobbet frem av oss i "Elgtun-gruppa"...  


Tekst: Anne-Lise Stangenes
Foto: Cecilia del Rosario Zimmermann og Anne-Lise Stangenes

På Elgtun møtes vi alltid av et smilende og kunnskapsrikt personale. Etter en kort briefing om hvordan elgene Orvar, Olga, Frøya og Elvira har det, og hva som har hendt siden sist besøk, vandrer vi sammen ut i elgenes leveområder på læringssenteret. Med kamera rundt halsen og oppdatert kunnskap om hvordan vår atferd bør være under dagens besøk, går vi avsted. En kunnskap vi tar med oss ut i naturen også utenfor læringssenteret. 


Det er alltid spennende å se hvordan vi blir møtt av de firbente? Er kalvene like nysgjerrige som før? Er Olga like søkende, og hvordan har sjefen sjøl, han Orvar det - nå som han har tre kviger å holde styr på? 


Vi skuffes aldri på Elgtun! Hver eneste gang får vi nærkontakt med de flotte dyrene, og vi erfarer noe nytt. HER kan du bl.a. se bilder fra våre to første besøk på Landeskogen.


Sommersesongen på Elgtun starter 1. juni og varer til 20. september. 


På hjemmesiden til læringssenteret kan du få ytterligere informasjon om åpningstider, aktiviteter, pris, og selvfølgelig informasjon om elgene. 


Den som lærer seg å bli glad i naturen, tar vare på den!


HJEMMESIDEN TIL ELGTUN


LIK GJERNE  siden til Elgtun på Facebook


Fra utstillingen på Elgtun
Foto: Anne-Lise StangenesIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar