torsdag 19. mai 2016

Jomfruland 22-24 April


Allerede i høst begynte planleggingen av BioFoto turen til Jomfruland. Så da påmeldinga kom, ble lista fort fylt opp av ivrige BioFotinger som gjerne ville få med seg et av vårens vakreste eventyr. Hvitveisblomstringen på Jomfruland.

Kveldskos Hasselgården,Jomfruland.
Foto: Anne-Lise Stangenes


For å komme oss ut til Jomfruland tok noen av oss rutebåten, disse var så heldige å få skyss fra brygga til huset av de som leide ut Hasselgården. For en service. Vi andre som ikke rakk rutebåten tok taxibåt men til gjengled ble vi fraktet til nærmeste brygge.. Begge deler fungerte veldig greit. Det er jo himla gildt å ikke måtte være avhengig av rutetider, så da er taxibåten et ypperlig alternativ. Kan jo også hende man ikke helt vil hjem igjen til oppsatte tider.

Fredfult fra Aasvik brygge
Foto: Anne-Lise Stangenes

Vi skulle bo på Hasselgården, dette er et herlig hvitmalt hus som er delt inn i 3 små leiligheter med plass til 3-4 personer. Kjøkkenet med en koselig sitteplass i den ene leiligheten ble basen for matspising og kjas på kvelden.

Anne Lusnd Sjøstrand koser seg blandt hvitveisen
Foto: Mariann Brokeland

Jomfruland viste seg fra sin beste side denne fredagen, en nydelig solnedgang som ga oss som er morgenfugler håp om en vakker soloppgang.
Før sola sto opp lørdagen var det allerede aktivitet i huset. Tassende føtter og nistesmøring vitnet om at noen ville få med seg soloppgangen og lyset. Jeg derimot syntes det var helt fortreffelig å ha en lat morgen der jeg lå i soveposen og tittet ut av vinduet.
Foto: Kristin Uleberg

Tre av oss valgte å leie sykkel av Sykkel Knut. Syklene sto klare da vi kom på fredagen med kurver foran til fotoutstyr og tursekken. Å leie eller ta med egen sykkel til Jomfruland kan virkelig anbefales. Vi syklet og opplevde Jomfruland på kryss og tvers

Balansekunst
Foto: Kai Erik Uleberg

Her var både søte kuer, søte kalver, søte hvitveiser og søte hus, Ja som dere skjønner var det mye søtt her ute. Noen av oss ble helt tussete av alt det søte.

Tore Moy hadde med sin egen sykkel
Foto: Mariann Brokeland

For de av dere som har vært på orre eller tiur leik i år, kan vi avsløre at Jomfruland også kunne vise fram leik, om kanskje i en litt annen utgave. Vi fikk nemlig oppleve kalkunleik. Disse snodige ikke fult så vakre fuglene brisket og blåste seg opp for sine damer og oss…. Nydelig farger i fjærdrakten og en lyd som i alle fall fikk meg til å skvette til. Moro og latter ble det i alle fall.

Det er jo ikke bare hvitveis å finne og fotografere på Jomfruland. Stedet er også kjent for et rikt fugleliv og rullesteinsstrender. Mye vakkert fjærkledd ble festet til brikkene.  Rullesteinstrendene ble flittig fotografert i soloppgang og med bølgeskvulp. Vakkert, litt småkaldt og værhardt på utsiden av øya, innenfor øya var det varmt, lunt og stille. Det er også trivelig å gå rundt å titte på de fine husene og hagene og ta en kaffe eller en matbit på et av serveringstedene de har her ute. 
Tore fortalte en flott eller var det flått historie. Så flott og flått, ble en litt artig sak for gjengen på Hasselgården. En god latter fikk vi alle sammen.

Tore og "Brelettdamene" (Anne-Lise og Annette)
Foto: Tore Møy
Ikke bare hvitveis på Jomfruland
Foto: Tone Heggelund
De fleste av oss fikk surra seg tilbake til huset for litt grillkos, men det er jo alltid noen som glemmer seg helt bort i alt det hvite vakre og ikke minst stillheten….Så vi som ikke fikk med oss grillmiddagen, tok å stekte litt i panna, funka det også. Mat er mat.

Ikke bare hvitveis å finne på Jomfruland
Foto: Terje Alveberg

Kos i stua denne kvelden også, Lyset som vi ventet på kom ikke så sterkt som vi ønsket, men blinkskudd ble det garantert.

Soloppgang
Foto: Kristin Uleberg
Hvitveis
Foto: Erik Kristen
Ette mange og lange timer ute i den friske sjøluften var det godt å køye, det er flere som kan skrive under på at undertegnede har et godt sovehjerte. Nå tror jeg ikke de andre var så mye mer våkne enn meg. For det ble fort stille i huset.

Drømmende hvitveis
Foto: Anne-Lise Stangenes
Hvtveis i gyllent lys
Foto: Tore Moy
Ut av fokus. En kan jo bli litt svimmel av alle inntrykkene her ute.
Foto: Annette Wimme Høyland
Rosa Hvitveis
Foto: Anne Lund Sjøstrand
                                                                           
Grytidlig søndag morgen tasset det igjen over gulvene og de mer ivrige tok turen før sola tittet opp fra havet. Jeg hadde stor planer om at denne morgenen skulle jeg få med meg lyset, men den gang ei, senga og soveposen var altfor god til det. Det var flere som koste seg godt nedi soveposen denne morgenen. Etter frokost og litt pakking, tok vi med oss kamera, objektiv og full lada batterier. Måtte jo benytte de siste timene før rutebåten skulle ta oss med over til fastlandet igjen.

Fyret på Jomfruland
Foto:Kai Erik Uleberg
Personlig ble turen en skikkelig opptur, masse gode fototips og inspirasjon fra biofotinger. Det var utrolig morsomt og lærerikt å sitte å høre på alt det de holdt på med, og hva de tenkte på når de fotograferte. Å reise på tur med slik en gjeng er bare helt magisk og en skikkelig energiboost.Anne-Lise skriver følgende:
"Jeg gledet meg som en unge til denne helga på Jomfruland sammen med dere. Gode fotovenner, nydelig natur, felles opplevelser, og samtidig en naturlig stillhet som inviterte til ro i sjela. Koselige stunder med latterkuler og "flått-historier" på Hasselgården over frokostbordet, og i stua om kveldene. Fototips og bildevisning på displayer. Bølgeskvulp og lyden av stær, bokfink, blåmeis, og vingeslag fra gjess, lyden av tjeld... Den svake brisen mot huden. Det grønne, hvite og gule teppet av hvitveis og vårkål. Knudrete trestammer. Den store aska. Rullestein. Sykkeltur på kryss og tvers. Fornøyde stemmer og glad latter fra dere turvenner som fortalte om "Biofotinger i soloppgang", rådyr, den knallgule pirolen, kalkunleik, og det berømte "Tårntjernet" som Theodor Kittelsen en gang malte. Is på brygga i solskinnet. Snøvær på overfarten mot Kragerø med ferja. Tusen takk for ei berikende, inspirerende helg". ~ Anne-Lise ~

Spennende skygger i sort hvitt.
Foto: Erik Kristensen
Insekt og vårgrønt på Jomfruland
Foto: Tone heggelund
Kai Erik i skogen
Foto: Terje Alveberg

Hulder i eventyrskog
Foto: Anne Lund Sjøstrand

For de av dere som enda ikke har fått med seg Jomfruland og et av vårens vakreste eventyr, kan jeg virkelig anbefale å ta turen. Som familietur, sammen med venner, kjæresten eller rett og slett alene. Du vil ikke angre på å reise ut hit. Jeg vet iallefall at jeg skal ha med mann og barn neste år, for dette må de bare oppleve. 

Panorama, tatt med mobilkamera
foto: Annette Wimme Høyland

Fugler på vagle
Foto: Kristin Uleberg
Linerle i morgensol
Foto: Kai Erik Uleberg

Sort hvitt er vakkert.
Foto Erik Kristensen

Nytt liv av daue gror....
Foto: Anne Lund Sjøstrand

Gravand
Foto: Tone Heggelund


Strå langs strenden
Foto: Anne Lund Sjøstrand


Erik viser, forteller og klargjør Pinhole kamera. To damer som er veldig nygjerrige damer ved ans side
Foto: Annette Wimme Høyland

Tenksom
Terje Alveberg

Mektige krokete trør
Foto: Tore Moy


Fotograf in action.
Foto:Mariann Brokeland


Kai Erik og Viggo i lun samtale avreisedagen
Foto: Anne-Lise Stangenes

Venter på Kragero med avgang Tårnbrygga
Foto: Anne-Lise Stangenes

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar