søndag 23. oktober 2016

Landstreff på Smøla

Landstreffet på Smøla 3-5 juni

Foto: Lisbeth SætraBioFoto Sørlandet hadde 5 medlemmer som tok turen opp til vakre Smøla
Noen tok bilen fatt og brukte tida opp på å se det flotte landet vårt. Andre tok vingene fatt og fløy opp, og så var det en tohjuling. Alle med det mål for øyet å oppleve Smøla og et herlig Landstreff med nye og gamle fotovenner.Litt info om Smøla: Smøla er ikke en stor øy, men består av mer enn 5800 øyer holmer og skjær. For oss naturfotografer er dette stedet spennende og spesielt med sitt prærielignende kystlandskap. På Smøla er det 9 naturreservater og 2 landskapsvernområder. De 11 verneområdene er viktige for å ta vare på en sjelden og verdifull natur. Smøla har Europas tettest bestand av havørn, og Smøla har også Norges største vindpark med 68 turbiner.

Foto: Terje Alveberg

Vi ble alle installert i rorbuleiligheter på Havfiskesenteret på Sætran. Med havet som nærmeste nabo var det bare å sitte ute i sola å nyte ettermiddagen og utsikten.
Etter velkomst og informasjon fra sentralstyret, fikk vi høre om verneområdene , vindparken og havørna. Etter middag og dessert var det noen som tok ut på flytene fotoskjul mens andre kjørte en tur rundt på øya. Mye vakkert å se, spennende natur, fugle og dyreliv. Ikke alle var like flinke til å legge seg på natta, men med så lyse netter gjorde nok ikke det noe, sove kan en jo gjøre når en blir gamle.
Allerede tidlig lørdag morgen var folk som ute på fototur og i fotoskjul. Dagen ble brukt til å oppleve Smølas fiskevær og natur, før folket samlet seg til årsmøte. Etter årsmøte var det nydelig middag, deretter var det bare å komme seg ut å nyte mer av dette fantastiske stedet.
Søndag var det hjemreise for noen, andre fortsatte reisen nordover. 


Under vil dere se litt av det vi fikk oppleve på turen til Smøla. Bare å sette seg ned å nyte:


Foto: Lisbeth Sætra

Foto: Terje Alveberg

Foto: Lisbeth Sætra

Foto: Terje Alveberg
Foto:Anne-Lise Stangenes

Foto: Annette Wimme Høyland


Foto:Anne-Lise Stangenes
Foto: Annette Wimme Høyland

Foto: Lisbeth Sætra
Foto: Tore Moy


Foto:Anne-Lise Stangenes
Foto:Anne-Lise Stangenes
Foto Lisbeth Sætra

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar