onsdag 4. mai 2011

Medlemsmøtet 3. mai

Den tredje mai holdt vi vårens siste møte i Biofoto Sørlandet. Vi er ganske sikre på at det ga ny inspirasjon for mange til å dra ut i naturen for å fotografere! Både månedens foto og kveldens gjest var av høy kvalitet og viste stor fotoglede!

Beate Johansen fortalte litt om turen denne våren, 3. - 5. Juni - til Gjevingen / Lyngør. Ettersom det blir en del færre deltakere enn det vi hadde tatt høyde for, blir det nok plass til alle i kunstnerboligen på Lyngør Fyr. Det blir nok en fin opplevelse for de som drar!

Beate Johansen fra turkomiteen informerer om turen til LyngørMagne fortalte videre om utstillingen som medlemmene kan delta i. Den åpner den 22. mai og er å se fram til 12. juni. Dere som ikke leverte bilder til utstillingen på medlemsmøtet, må huske å levere dem den 22. mai mellom kl 1200 og 1330 på Agder Naturmuseum og Botaniske Hage, Gimle. Tema sommer/høst. Siste frist for å gi beskjed om deltakelse var dette siste medlemsmøtet; 3. mai. Den 12. juni må bildene hentes. Vi har få muligheter for lagring.

Ettersom Laila ikke hadde mulighet til å komme denne gang, steppet Anne-Lise inn som ansvarlig for Månedens foto. Temaet var makro. Svært mange flotte bilder av blomster, insekter og mer abstrakte motiv var sendt inn. Et av bildene ble til og med fotografert med pinhole-teknikk! Denne gang fikk vi også god tid til bildekritikk, noe som var svært lærerikt for de togtredve fremmøtte. Nå får vi bare vente i spenning på hvem som får æren av å ha fotografert månedens foto for mai!


Månedens foto. Her beundres Tore Moy sitt makro-fotografi


Etter kaffepausen holdt kveldens hovedattraksjon, Anders Tveit fra Iveland, foredrag. Han viste tre kortfilmer fra natur- og dyreliv i indre Agder. I tillegg til at filmene var svært vakre, hadde han også viktige budskap å komme med. Han mente at det å ta vare på naturen, og det å gå ut og oppleve den var det viktigste, og at både amatøren og den profesjonelle derfor kan ha like stor fotoglede!


Brit Indahl Lande gir Anders Tveit en velfortjent takk for foredrag og filmfremvisning

Anders Tveit og Anne-Lise Stangenes

Som takk for foredraget fikk han boken "Nordic Nature Photo Contest 2011, som er Nordens største naturfotokonkurranse, arrangert av magasinet Natur&Foto. I denne boka presenteres Årets nordiske naturfotograf 2011 og Nordens unge naturfotograf 2011, samt vinnere og premierte bilder i åtte ulike kategorier". Du finner mer informasjon om boken HER.

Anders Tveit fortalte videre at han skal i gang med et fotoprosjekt der han skal følge en spillplass for tiur i løpet av et år. Han er interessert i å komme i kontakt med folk som kjenner til røy med reir, ødelagte storfuglreir, røyer som ikke er redd mennesker, spillegale tiurer osv. Har du tips i denne retningen, blir han glad for å  få innspill. Du finner mer informasjon om prosjektet på http://www.vfn.no/

Foto og tekst: Magne Myhren 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar