onsdag 26. oktober 2011

Velkommen til medlemsmøte tirsdag 1. november


Lakigigar - Islands kanskje mest fryktede vulkanske område sør på Island
Foto: Anne-Lise Stangenes
Under medlemsmøtet tirsdag 1. november kl. 19.00, vil du få mulighet til å foreta en visuell reise til sagaøya i vest. Det er Anne-Lise som skal ta deg med til landet som skapes mens du faktisk tråkker de sorte sandstrendene, vandrer de vide slettene, klatrer de steile og fargerike vulkanske veggene, eller drikker brevann direkte fra isbreen du står på.

Ønsker du å delta i vår interne fotokunkurranse; Månedens Foto - som denne gang har temaet "Uvær", kan du sende inn et fotografi med lengste bredde 1280 pixler til Laila via å klikke HER Siste innsendingsfrist er førstkommende søndag ved midnatt. Klikk for konkurransereglene Du kan selvfølgelig delta selv om du ikke har mulighet til å være tilstede under medlemsmøtene!
Etter syv reiser til Island av ulik varighet, begynner Anne-Lise å bli rimelig kjent i vårt naboland. Hennes opplevelser er mange og ulike, og nettopp derfor ønsker hun å vise frem noe av det mangfoldet som finnes på øya. Anne-Lise skal ta oss med på ei rundreise der du bl.a. får se kystlandskap, innlandsnatur, by og "grissgrente stråk", under de to årstidene; vinter og sommer.

Reykjavik-området
Foto: Anne-Lise StangenesIslandshesten har i all den tid Island har vært bebodd,
blitt brukt både til arbeid og glede.
Foto: Anne-Lise StangenesFuglelivet på Island er viden kjent
Foto: Anne-Lise StangenesDen arktiske reven er et av de få pattedyrene på som finnes på Island
Foto: Anne-Lise StangenesKanskje ikke så rart at landet ble kalt ISland... Her fra Jôkulsarlon i sørøst.
Foto: Anne-Lise StangenesUnder de første turene til Island brukte hun kun kompaktkamera fra Canon og Olympus.
Under de siste reisene dit, har hun også brukt speilrefleks. Gjennom å vise fotografier fra ulike kameratyper, håper hun å formidle noe om at det ikke er utstyret det kommer ann på, men gleden ved å oppleve og suge inn de ulike inntrykkene et land som Island gir. Ikke så veldig langt fra Norge, noe likt, likevel mye ulikt.


Fra Gullfoss en skikkelig ruskete vinterdag.
Foto: Øystein UldalHerlig med rent og iskaldt brevann.
Foto: Ukjent
Vi kan dessverre ikke tilby isnende kaldt brevann direkte fra en av de mange isbreene på Island, men kaffe, brus/juice og kaffemat i pausen hører med - kr 20,-

I tillegg får du siste nytt fra styret!


VELKOMMEN TIL MØTE!


2 kommentarer: