onsdag 5. oktober 2011

Et lyst og lystig medlemsmøte

Ivrige tilhørere under Arne Kvåles bildevisning
Mobilfoto: Trond Arne Hageland


Det ble mye latter og moro under kveldens medlemsmøte på Agder Naturmuseum og Botaniske Hage. Det er tydelig å merke at vi begynner å kjenne hverandre nå. Skuldrene henger avslappet nedpå, kommentarene henger løst, og takhøyden er stor. Selvfølgelig var det også ekstra gøy å se alle fotografier; både de 17 innsendte bildene til konkurransen "Månedens Foto", de 12 utvalgte "Vinterlys over Sørlandet"-bildene, og Arne Kvåles bevingede venner på en projektor av svært god kvalitet. Riktig heldige var vi som hadde besøk av Mandal Fotoklubbs leder; Steinar E. Jostedt, som generøst ga oss den muligheten, og vi takker varmt for det!
Allerede ved halv syv-tiden var det kø utenfor hovedinngangen til museet. Ivrige medlemmer og kveldens foreleser sto allerede klare til å innta møterommet vi får benytte i andre etasje. Et svært godt rom, med god plass, gode stoler, benker og lerret. I tillegg er det mørkt nok til at fotografier som vises kommer ekstra godt frem, til alle årstider, noe vi er svært fornøyde med.

Hele 17 fotografier var denne gang innsendt til "Månedens Foto", med temaet "lys", og kreativiteten hadde virkelig fått blomstre blant medlemmene til dette temaet. Her var alt fra laserlys til solnedganger, soloppganger, og spennende variasjoner av farger. Laila styrte oss gjennom konkurransen med stø hånd, til tross for at bildene til tider så ut til å leve sine egne liv, sånn rent nummereringsmessig... Når Liv Anette og Brit får telt sammen poengene, kommer resultatene av hvilket fotografi som ble kåret til "Månedens Foto" og "Topp 3", via e-post og her på websiden vår.


Den positive og svært konstruktive bildekritikken som ble gitt til det enkelte fotografi i etterkant av poenggivningen, var lærerik og god. Det positive i det enkelte bildet først, og deretter konstruktive forslag ift. hva som kunne gjort bildene enda bedre. Samtidig kom artige kommentarer som perler på ei snor, så det var en lattermild leder som deretter skulle informere om siste nytt fra styret.

Applausen sto i taket da kasserer, Dagfinn, fortalte at BioFoto Sørlandet har mottatt kr 15 000,- i økonomisk støtte fra vår bank; Greipstad og Søgne Sparebank. Søknaden ble sendt inn i fjor, av daværende leder Torbjørn Henriksen, og for et par dager siden kom det svært gledelige svaret fra banken vår. Støtten går uavkortet til innkjøp av vår egen projektor, så nå er vi på god vei til kvalitetsmessig god fremvisning av fotografier under medlemsmøtene våre.

Anne-Lise informerte så om samarbeidsprosjektet vi har inngått med kunstner Yvonne Ranestad, der alle medlemmer av lokallaget etterhvert vil få mulighet til å være med. Vi er helt i startfasen av prosjektet, som i hovedsak dreier seg om å løfte naturfotografiet til nye høyder sammen med Ranestads nydelige håndarbeid. Dette vil det komme mer informasjon om etterhvert som flere samarbeidsmøter har funnet sted.

Spenningen steg da tiden var inne for å vise frem de 12 utvalgte bildene ifm. en av artiklene som blir å lese i medlemsbladet "Naturfotografen" nr. 4 i desember. Hele 162 fotografier var innsendt av 11 fotografer til temaet "Vinterlys over Sørlandet". Blant de 12 utvalgte fotografiene skal så redaktør Pål Brenne foreta sitt utvalg, og derfor er det ingen av oss som på det nåværende tidspunkt vet hvilke av disse 12 utvalgte, som kommer på trykk. For oss i Sørlandsavdelingen blir det altså en ekstra spennende julemåned i år, i påvente av medlemsbladet. Vi takker varmt for ethvert innsendt fotografi!

Vi gratulerer:

2 fotografier hver:
Erik Kristensen og Tore Moy

1 fotografi hver:
Øistein Eriksen
Magne Myhren
Britt B. Bollerud
Torbjørn Henriksen
Bård Robstad
Anne-Lise Stangenes
Beate Johansen
Arne Kvåle


Vi ber deg også holde øynene åpne for en egen artikkel om BioFoto Sørlandets første år, og om "Skråstadheia naturreservat", ført i pennen og fotografert av Magne Myhren. Videre ber vi deg ta en ekstra god kikk på om du finner noe i "Naturfotografen nr. 4" av Erik Kristensen.

Aldri før under et medlemsmøte har vel praten gått så lett og lystig som i denne pausen. Bollene til Brit gikk ned på høykant, og kaffekannene ble tomme. Det gjorde sannelig brusen og juicen også, og flere numre av medlemsbladet fant veien til vitebegjærlige medlemmer.

Under pausen ble også valgkomiteen, som skal jobbe med å finne dugelige folk til neste års styre til, med Dagfinn i bresjen. Vi takker Liv Anette Trædal og Tore Moy for at de ønsker å stå på for lokallaget gjennom dette vervet. Det er nestleder, Laila, styremedlem og utstillingsansvarlig, Magne, og styremedlem, Finn, som ønsker å stille sine plasser til disposisjon ift. neste års styre i BioFoto Sørlandet.Arne Kvåle bergtar med sine levende fortellinger fra naturen
Mobilfoto: Trond Arne Hageland

Mobilfoto: Trond Arne Hageland


Så fikk Arne ordet, godt hjulpet av Steinar, som styrte projektoren. Arnes lune humor og hans varme følelser for naturen og gledene over alt han opplever der, gjorde inntrykk på oss alle. Enten det var humor rundt den gamle rødreven med sixpence og briller, som hadde fått tørka støv av seg, brorens sprelske hopp, eller svanens endelikt og makens åpne og tydelige sorg - Arne hadde grepet på oss alle. Han fikk tårene til å trille, både av latter og av medfølelse, og da han avslutningsvis brukte stemmebåndet til et stev omkring tiurleiken og andrikens svev inn i solnedgangen, var kveldens medlemsmøte fullbragt, med orkideer til takk.Mobilfoto: Trond Arne HagelandKun informasjon om vår fototur til Kaldvell ved Lillesand søndag 16. oktober, med møteplass Lillesand-senteret (gamle E-18 senteret) kl. 11.00, med vedkubbe og bålmat i sekken, sto igjen å fortelle.

Som inspirasjon til Kaldvell-turen, kan du jo ta en titt på bildene som er levert inn til websiden fra flere av dem som var med under fototuren vår til Åseral-traktene for et par uker siden.


Neste medlemsmøte er tirsdag 1. november kl. 19.00 på Agder Naturmuseum og Botaniske Hage. Temaet for "Månedens Foto" er da: "Uvær", og fristen for innsendelse av et fotografi til nestleder, Laila, HER, er søndag 30. oktober ved midnatt. Foreleser er Anne-Lise, som skal ta deg med på en rundtur på sagaøya Island.

Vi håper DU kommer!


1 kommentar: