mandag 3. oktober 2011

Lista i mystisk havtåkeDen siste dagen i september 2011 dro to BIOFOTO’inger til Lista for å oppleve rovfugletrekk og fotografere listalandskapet i havtåka...

Foto og tekst copyright Beate Strøm Johansen

Da vi ankom Loshavn, lettet havtåka ogsola glitret over speilblankt hav, mens Katterås fyr lå ute på havet innhylleti gråullen tåke. Et stilig syn! Folk i Loshavn gjorde seg klar for hummerfisketsom startet dagen etter.

Det var et intensivt rovfugltrekk i solalike over Loshavn midt på dagen, minst 10-12 rovfugl i lufta samtidig som skruddeseg opp og suste så utover havet. Kjempegøy å se!

Vi gikk så en tur på Einarsneset der etrådyr lå i det åpne landskapet og hadde ingen steder å gjemme seg, så da bledet bare liggende mens vi gikk forbi (på god avstand). En mink hadde avsatt tydeligespor i sanden ytterst på Einarsneset.

Da vi gikk bortover Havikstranda motKviljoodden, kom havtåka sigende inn og vi så bare få meter framover. Det bleen mystisk stemning og vakkert lys.

Da vi tilslutt besøkte Lista fyr like førsola gikk ned, lå fyret helt innhyllet havtåke. Plutselig kom sola igjennom mellomfyret og huset. Nydelig!1 kommentar:

  1. Tåke er spennende! :-) Flott tekst og talende bilder du deler med oss, Beate! :-)

    SvarSlett