torsdag 8. desember 2011

Julemøtet

Sang/musikk - Jostein og Arne
Det ble et ekstra langt og innholdsrikt julemøte i Biofoto Sørlandet.

Arne Kvåle hadde med sin sag- og gitarspillende trubadurvenn, Jostein, for 35 lydhøre fremmøtte. I lystige toner lagde de en fin ramme rundt kvelden, med innslag både i starten og utpå kvelden. Noen gamle slagere, delvis med nye tekster og også en gjenganger, Arnes egne vise om fotoklubben i Mandal og den spede begynnelse med fotografering. Lun humor er alltid miljøskapende!


 Klikk videoen under
for å høre en liten snutt av visa med den fengende tittelen; "Speilrefleks"
med Arne og Jostein
av Anne-Lise Stangenes

Jostein spiller på sag
Biofoto skal, som mange nå vet, samarbeide med kunster Yvonne Ranestad 2012 - våren 2013. Hun blander søm, akvarell, foto og annet på sin helt særegne og vakre måte i bildene sine. Hun inviterte til et samarbeid, og klubben har blitt enig med henne om å gå for temaet; ”Vannets reise”. Yvonne la fram sine planer for de fremmøtte. Vi regner med at mange ble inspirerte og fikk tanker om mulige motiver innen fotografering.
Yvonne og Anne-Lise
Informasjon fra styret

Informasjonen fra styret denne kvelden var nokså omfattende. Et viktig punkt handlet om våre store bidrag til medlemsbladet ”Naturfotografen” sitt vinternummer; nr. 4. Vi har fått inn flere artikler der, og lokallaget vårt har blitt mer synlig. Vi er takknemlige for den brede omtalen lokallaget vårt har fått.


Økonomien er liten, men solid. Vi setter tæring etter næring! Vi er like fullt på full vei mot ny og etterlengtet projektor. Nå venter vi bare på at det best mulige tilbudet skal tikke inn.


18. og 19. februar arrangerer lokallaget dagskurs i programmet Adobe Photoshop Lightroom på Fiskå skole i Vågsbygd. Foreningens leder sentralt, Jostein Øksne, skal holde kurset. Det blir plass til maksimalt 15 deltagere pr dag. Påmeldingsfrist og betalingsfrist er 25. Januar til Dagfinn dvemm@broadpark.no Kursavgiften er 500 kroner for BioFoto-medlemmer og 700 for andre. Førstemann til mølla! I skrivende stund er allerede flere påmeldinger mottatt.


Nå til lørdag; 10. Desember, er vi invitert til å bli med astronomiforeningen til Møvig Fort for å se på, og fotografere den totale måneformørkelsen som finner sted denne ettermiddagen. Mer info HER


Vi er også glade for at vårprogrammet ser ut til å falle i smak. Anne-Lise presenterte programmet, som vi er veldig stolte av!Bildeforedraget

Bildeforedraget denne gang var todelt. Først hadde Terje Alveberg en serie med bilder der vann ble vist i mange ulike farger og fasonger. Tore Moy fulgte opp med is i alle mulige varianter. Alt i alt passet dette veldig godt sammen med prosjektet "Vannets reise", og også med månedens foto; som hadde is og snø som tema.


Salg av grøt og lodd til inntekt for projektor til foreningen brakte inn over 6000 kroner – og ikke minst ga disse innslagene god tid til sosialt felleskap!

Vi takker Japan Photo, avd. Kristiansand for gavekort på CeWe-fotobøker på tilsammen kr 3 500,-. Videre stiler vi en stor takk til Anders Tveit og Arve Henriksen for DVD-filmene "Nordisk Villmark". I tillegg donerte Anne-Lise to flasker vin, og boka "Spette-Nils og livet i Eventyrskogen" til lotteriet, mens Laila lagde to fotoputer, og Brit bakte kransekake! Flotte premier for de heldige loddvinnerne, og for å få mandelen som var gjemt i grøten!

Referat og foto:
Magne Myhren


2 kommentarer:

  1. Det var en fin samling bilder og fin tekst fra en koselig kveld.

    SvarSlett
  2. Rett mann på rett plass! Magne er en skikkelig god paparazzi! :-)

    Hyggelig å høre at du synes det var en koselig kveld, Tore! :-) Jeg håper også andre synes det ble en god avslutning på 2011 i lokallaget vårt! Jeg koste meg også! :-)

    SvarSlett