tirsdag 6. desember 2011

Astronomiforeningen inviterer

Foto: Arne Martin Kristiansen
Lørdag 10. desember er det måneformørkelse. Astronomiforeningen i Agder, v/formann Arne Martin Kristiansen, inviterer alle medlemmer av BioFoto Sørlandet til å oppleve denne hendelsen gjennom foreningens egne teleskoper...Foto: Arne Martin Kristiansen

Arne Martin inviterer oss til å møte på Møvik Fort kl. 15.00; oppe ved den store kanonen.

Måneformørkelsen starter når månen står opp ca. kl. 15.50, og varer til ca. kl. 17.25. Fra observasjonsplassen på fortet er det fri sikt mot 47 grader øst; som er hvor månen først kommer over horisonten og til det hele er over.

Kristiansen ber oss selvfølgelig om å følge med på været, for dersom det blir overskyet, vil det ikke være mulig å se noe - og det hele blir avlyst.


KLIKK HER for å sjekke været ved Møvik Fort.

SLIK FINNER DU FREM - KLIKK


Se flere fotografier fra måneformørkelser i Kristiansand i Arne Martin Kristiansens eget galleri HER


Du kan selvfølgelig ta med ditt eget fotoutstyr for å fotografere underveis også! Kanskje får vi til en liten sak her på sida vår fra denne spennende hendelsen i etterkant? Da kan du i så fall sende dine beste bilder til Anne-Lise ; enten du fotograferer måneformørkelsen fra Møvik Fort, eller fra andre steder. Husk å merke bildene med ditt fulle navn, og hvor det/de er tatt. Send dine aller beste fotografier fra måneformørkelsen til annelisestangenes@gmail.com

2 kommentarer:

 1. Hei Anne Lise og alle som kom til AiA på Møvik Fort !

  Håper Dere hadde en hyggelig opplevelse av måneformørkelsen selv om det ble riktig så kaldt etterhvert.
  Håper å se bildene Deres også.

  Mvh Arne Martin Kristiansen
  formann AiA

  SvarSlett
 2. Tusen takk for invitasjonen, Arne Martin! :-)

  Det ble en svært hyggelig opplevelse på fortet, med 8 - 9 BioFotinger på plass for å oppleve måneformørkelsen sammen med dere, via kameraer og teleskop. Sosialt ble det også, og moro å kunne stampe i takt da kulda grep tak i tæsane ;-)

  Bilder kommer etterhvert, når jeg får dem inn, så javisst skal du få se dem! :-)

  SvarSlett