onsdag 14. desember 2011

Månedens bilde i desember

Da er topp 3 bildene i desemberkonkurransen klare for bloggen. Temaet for konkurransen var is og snø.


På førsteplass kom bildet til Anne-Lise Stangenes med 250 poeng. Anne-Lise har følgende kommentar til bildet sitt: Nå ble jeg overrasket! :-) Så moro at akkurat dette bildet ble verdig som vinner av Månedens Foto under vårt siste møte i 2011! Tusen takk til alle som likte det så godt at det havnet på toppen! Det er inspirerende! :-) Dette motivet fant jeg i gjestehavna i Kristiansand, like ved Christiansholm festning ved halv fem tida på ettermiddagen den 2. januar 2009. Jeg hadde vært nedom der flere ganger tidligere også, fordi jeg så at naturen skapte disse flotte, åpne råkene rundt tømmerstokkene. Jeg var også fascinert av kontrastene mellom det kjølige og det varme, det harde og det myke, så dette måtte jeg prøve å få noe utav. Akkurat denne ettermiddagen lå nysnøen som et tynt lag over isen, og solnedgangen var i vinterpastell, noe som ga et veldig mykt og fint lys over området. Håpet var derfor lysegrønt om at dette var dagen for å få til noe av det jeg ønsket. Heldig som jeg var hadde naturen helt av seg selv også skapt disse mer åpne linjene i det tynne is- og snølaget; noe jeg valgte å benytte som diagonal dybdeskaper. Vi vestlige leser jo fra venstre mot høyre, så komposisjonsmessig følger øyet naturlig innover fra venstre og ut lengst oppe til høyre. Det tok selvfølgelig ikke mange sekundene fra jeg oppdaget alt dette til jeg havna i "fotobobla". Med brystet klemt ned mot kaikanten, og med røven ukledelig i været var jeg nok et artig syn, men hvem bryr seg i et slikt øyeblikk? Jeg måtte jo ha et lavest mulig kamerastandpunkt uten å måtte "hoppe i havet"! Den gang brukte jeg et Olympus SP 570UZ kompaktkamera. Andre tekniske data ift. akkurat denne eksponeringen er f/3,9, 1/80 sek, ISO-125, brennvidde 15mm.


På andreplass kom bildet til Bjørn Vidar Olsson, og han har følgende kommentar til sitt bilde: Bildet er tatt i Harkmark i slutten av desember. Den vinteren hadde kulda regjert og frosset til overvannet i en lavtliggende bjerkeskog. Lav kveldssol på heia i bakgrunnen speilte seg i den blanke isflaten, så da jeg kom forbi, og så dette, var det bare å knipse i vei!.


På tredjeplass finner vi bildet til Hilde Skiffard, og hun har følgende kommentar til bildet sitt: Den jaktende (her dog noe avslappet) isbjørnen ble foreviget på fjordisen ved innløpet av liefdefjorden på spitsbergen sommeren 2011. Blodspor på isen viste at den hadde hellet med seg etter mange timers tålmodig jakt på sel i isråkene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar