tirsdag 17. januar 2012

En stor naturdag
Jeg satte meg i bilen i dag og la veien vestover til Mandal. Fant fram til turområdet litt bortafor Sjøsanden. Har tenkt på det i mange år etter tips, og som du ser av bildene fikk jeg bilde av ei kvinand (tror jeg) i flukt over sjøen. Så gikk jeg for å leite etter rådyr - og jeg fant dem; hele 5 i tallet...

Foto og tekst: Terje AlvebergAlle foto er klikkbare for større formatDet første bildet er av et kje som ligger på bakken under 10 m fra meg. Jeg sneik meg rundt og knipsa.
Rådyra rusla rundt og spiste, men holdt nøye øye med meg. De trakk seg litt unna, men løp ikke sin vei.
Jeg traff ei dame som jeg prata med. Hun fortalte at rådyra pleide å holde til der jeg fant dem, og at de var vant til folk. Hun bodde rett ved siden av skogen, og var veldig fornøyd med å kunne ta med smårollingene og se på rådyra like utenfor huset.Jeg så også en gjerdesmett, en sidensvans og et par flokker med stjertmeis, men fikk ikke bilder av dem. De var nærme nok, men det var litt grått mellom trærne og litt buskas og sånt, noe som ga noen utfordringer for å få til bildene. Uansett en stor naturdag i "parken" bortafor Sjøsanden.

Derfra kjørte jeg til en plass utenfor Grimstad og håpte det ville bli en brukanes solnedgang - les  fotobruk, og det blei det. Jeg dro hjemmefra litt over 9 og kom hjem igjen ca. 18 etter en god dag.

5 kommentarer:

 1. Frister til etterfølgelse! Artig å lese!

  SvarSlett
 2. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
  Svar
  1. Flotte bilder du ha fått tatt i Furulunden i Mandal og solnedgangs bilder i Grimstad

   Slett
  2. Takk for hyggelig tilbakemelding. Det var en virkelig flott dag jeg hadde. Følte virkelig at jeg fikk med meg det beste av dagen.

   Slett
 3. For noen herlige opplevelser, Terje! :-) Vi er heldige som får ta del i dagen din gjennom bilder og ord! Tusen takk for at du deler!

  SvarSlett