tirsdag 5. mars 2013

Ringmerket fugl? Forskerne trenger hjelp!

Hettemåke J3N7
Foto: John Sandøy
 
Du som er ute i naturen med kikkert eller kamera, kan av og til komme over ringmerket fugl. Nå trenger forskerne akkurat din hjelp til registrering av observasjoner som akkurat du gjør...

Foto: John SandøyÅ fargemerke fugl med plastringer og nummer, og registrere observasjoner av fuglene er et pågående prosjekt i Europa, så også i Norge:

- Måker
- Lappspove
- Temmincksnipene
- Vipe
- Tjeld
- Sothøne
- Sivhøne
- Vannrikser
- Skarv
- Hvitkinngås
- Dverggås
- Sædgås
- Knoppsvaner
- Sangsvaner

Gjør du en observasjon av ringmerket fugl, og har bilde av den, kan du nå registrere det HER

Du må opprette en konto på siden for å få registrert fuglen, eller du kan sende ditt bilde av fuglen med lesbar ringmerking til John Sandøy, så kan han hjelpe deg med registreringen.

Les mer"Sørlandet er spesielt spennende da det er en del trafikk av måker og svaner mellom Danmark og sørlandet. Over ser du ruten til JY461. Dette er en svartbak som ble merket som unge 30.06.2012 på Græsholm ved Frederikshavn i Danmark. 29.09.2012 var den på Knubben, Arendal. Så var ikke det noe gøy lengre for da dro den til Helgoland (Tyskland) hvor den ble sett i oktober og november. Det var heller ikke noe blivende sted, så da dro den til øyene utenfor Nederland hvor den ble sett så sent som i dag. Kanskje dukker den opp på Græsholm(en) når den skal selv skal ha unger om 4 år" (John Sandøy).
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar