lørdag 8. februar 2014

Costa Rica`s vakreste fugl?

Blue-crowned Motmot
Foto: Beate S. Johansen


Stjerten til blue-crowned motmot
Foto: Beate S. Johansen
Corcovado er en stor nasjonalpark på Costa Rica's sørvest-kyst, Stillehavskysten. Her er det øde og stille med svært få turister. Min samboer og jeg var der i begynnelsen av januar i år og satt på en bitteliten lodge og fotograferte de fargerike småfuglene som besøkte fuglebrettet med banan og papaya. Vi var blitt tipset om at det kunne dukke opp en usedvanlig vakker fugl med lang, spesiell stjert. Etter en stund var fuglen plutselig der! Fantastisk vakre farger i sjatteringer i blågrønt og med noen mindre svarte flekker. I tillegg den utrolig stilige halen (stjerten). For et syn!

Tekst og foto: Beate S. Johansen
Fuglen er middels stor (41 cm) og heter Blue-crowned Motmot (Momotus momota). Det finnes flere motmot-arter i Costa Rica. Denne arten skiller seg imidlertid ut fordi den har en intens blå ring rundt hode, som skiller den sorte kronen på toppen og de sorte sidene av hodet, og som gjør at den skiller seg ut fra alle de andre.
I matfatet
Foto: Beate S. Johansen

Faktisk så spiser motmotene mest kjøtt; dvs. store insekter og små reptiler og amfibier, men her smakte det tydeligvis godt med fersk frukt!Den var på fuglebrettet en lang stund, og virket ikke sky. Den holder ofte til i skogkanter og skyggefulle hager. Vi så den bare en gang til, og det var i en skyggefull hage rundt en lodge lenger nord på vestkysten (Manuel Antonio).

Etter å ha sett mange fantastiske, fargerike fugler i Costa Rica, så synes jeg at dette er Costa Rica's vakreste fugl.

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar