torsdag 6. februar 2014

Presentasjonsmøtet 30. januar


Mange benyttet anledningen til å kikke i boka vår og tok med seg noen utgaver av vårt medlemsblad "Naturfotografen".
Foto: Øystein Birkenes 
Agder Naturmuseum og Botaniske Hage
Foto: Anne-Lise Stangenes
Til BioFoto Sørlandets presentasjonsmøte kom det hele 29 deltagere. De trosset kveldens dårlige vær og elendige kjøreforhold, og møtte på Agder Naturmuseum og Botaniske Hage. Andre og antageligvis mer fristende, hjemlige sysler ble heldigvis nedprioritert...
 
Tekst og foto: Øystein Birkenes / A-LS
 
 

 
 
 
En tilsvarende presentasjon ble holdt i øst-fylket i fjor; i Lillesand Fotoklubb, og nå ønsket vi å besøke flere fotoklubber for å presentere Biofoto og Biofoto Sørlandet. En forespørsel ble sendt ut, og vi fikk raskt svar fra fotoklubben i Homborsund, som heller ønsket å komme til oss. Slik ble det. Fotoklubben i Aust-Agder åpnet opp for at vi også kunne invitere andre til presentasjonen, og innbydelser ble sendt ut til både fotoklubber og andre, samt at invitasjonen ble hengt opp på flere steder.

De frammøtte ble ønsket velkommen av vår leder, Anne-Lise Stangenes, som i første del av møtet informerte om BioFoto både sentralt og lokalt. Hun opplyste bl.a. om klubbens program, og fortalte om hvordan vanlige medlemsmøter forløper, og om andre aktiviteter og turer som jevnlig arrangeres. Det ble også opplyst om at det etter ønske fra medlemmer ble vedtatt av årsmøtet å øke lengden på de vanlige medlemsmøtene fra 2,5 til 3 timer, mye fordi medlemmene ønsker mer tid til å være sosiale og prate sammen under medlemsmøtene våre. 
 
 
Anne-Lise viser og forteller.
Foto: Øystein Birkenes
 
 
 
Det mangeårige prosjektet mellom kunstner Yvonne Ranestad og Biofoto Sørlandet,  som bl.a. har resultert i boka "Vannets reise - fra kilden til havet" ble beskrevet, og Yvonne leste opp et av sine dikt. Den nært forestående naturfotofestivalen ble også nevnt, og det hele ved hjelp av en flott PowerPoint-presentasjon.Yvonne Ranestad leser opp sitt dikt "Fra kilden til havet" fra boken vår.
Foto: Øystein Birkenes

Foto: Øystein Birkenes 
Foto: Anne-Lise Stangenes
Deretter ble det en lang pause med mye fotoprat og salg av boka vår. Mat og drikke var for anledningen gratis og gjestene kunne fritt forsyne seg av alle de framlagte numrene av medlemsbladet Naturfotografen.  I tillegg fikk noen bilklistremerker med logoen vår på, og alle fikk et selvklebende microfiber-merke for rengjøring av kamera, smarttelefon eller kikkert - sponset av Japan Photo i Kristiansand.
 
 
Begeistringen var også stor da alle måtte lete etter en smiley under stolsetet sitt, for at den som fant et fikk ei Biofoto-t-skjorte.

Det er alltid hyggelig med fotoprat.
Foto: Øystein Birkenes

 

Fra pausen, med styremedlem Erik J. Günther bak til venstre ved kafebordet, og nestleder Øivinn Bruce helt til høyre.
Foto: Øystein Birkenes


 
Etter pausen var det vår nestleder; Øivinn Bruces tur til å vise og fortelle om bloggen vår. Han ga en beskrivelse av de forskjellige ting den informerer om og hvordan disse kan finnes. Øivinn var også innom vår Facebook-side, og inviterte alle inn i den. Han sto videre for en flott visning av mange av medlemmenes fotografier. En del hentet fra Månedens foto, som han ga en beskrivelse av, men også flere andre. Totalt 49 bilder som vi håper var til inspirasjon og som viser foreningens profil.
 
 

Etter et par timer sa vi takk for laget, og en gledelig nyhet er at det i etterkant av møtet er flere som har meldt seg inn som medlemmer. Det er likevel god plass til fler, og fram til 10. februar får alle som melder seg inn 20 % avslag på kontingenten for 2014.

 
Se kodeordene for å få rabatten ved innmelding HER
 

Tusen takk til alle av våre medlemmer
som bidro med fotografier i både Powerpoint-fremvisningen og til fotovisningen.
 
 
Tusen takk også til deg som kom til oss denne kvelden, 
og som bidro til å skape en flott kveld oss fotofolk imellom! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar