mandag 19. juni 2017

Landstreffet i DalenBioFoto Sørlandet på tur til Dalen.

Forrige helg var det høy kameraføring, fullada batterier og biofotinger å skue både høyt og lavt i Dalen i Telemark. Anledningen var Landstreffet i BioFoto. En årlig happening som alltid er veldig trivelig, lærerik og innholdsrik.

Foto: Anne-Lise Stangenes


8 sørlandske Biofotinger tok turen opp til dette idylliske stedet. Noen bodde i Beverhuset sammen med de andre deltakerne, noen lå i telt og andre fant et søtt lite B&B. 

Ved ankomst Dalen var det informasjon om helgens aktiviteter og hva som kunne oppleves i området. Ærverdige Dalen hotell var stedet, og det kan jo ikke bli mer stenningsfult enn det. Middagen ble servert på Dalen Kro, som smakte helt fortreffelig. Deretter forsvant endel av fotografene "ut i skogen og opp i trærne"

Lørdagen var folket allerede igang klokken halv 4. Ut i skjul for å få med seg morgenlyset og vilt, både med og uten vinger. Mange fornøyde sjeler denne tidlige morgenen. Vi andre hadde bedre tid, god frokost, kaffe og  litt skravling før turen tok oss med til noen spennende og vakre steder. Rui gård ble besøkt av flere av oss, for ikke å snakke om Ravnjuvet. Noen tok turen dit på dagen, tre av oss tok turen i kveldinga og fikk oppleve harepusen, 5 elg og 3 hjort, for ikke å snakke om det spennende juvet som iallefall ga meg litt gèle i beina. Herlig skummel opplevelse

Årsmøtet ble avholdt opp på Vest Telemark Museet. Et vakkert moderne bygg, med omliggende gamle stabbur og bygninger. Flott å tusle rundt å bare nyte inntrykkene.


Under følger noen små opplevelser og bilder fra en helt herlig fin tur.


Hilde Skiffard i fotoskjul lørdag morgen: 

Hyggelige klokken 03.15 ringte vekkeklokka lørdagsmorgen, og da var det bare å brette presenningen over seg og stige ut av teltet til en morgen oppslukt av pøsregn og lite sommerlige temperaturer. Av fire påmeldte, var det kun to av oss som våget oss ut i myra for å prøve å få et glimt av trane, nøtteskriker og andre festlige kreaturer. Vi tilbragte ca. 8 timer i det glimrende skjulet fra Dalen Villmarkssenter, og fikk se skogsnipe, linerle, nøtteskrike, skjære, kvinand, brunnakke, kanadagås og ikke minst en pen rev som rasket over myra!  Selv om ikke lysforholdene var de beste, var det fine muligheter til å teste foto i regnvær fra et tørt standpunkt - glimrende tidsfordriv i pøsregnet, som heldigvis avtok utover dagen.


Foto Hilde Skiffard.  to av kamuflasjene på myra.

Foto Hilde Skiffard. Morgenens dirigent.

Foto: Hilde Skiffard. Nøtteskrike i regnvær

Foto: Hilde Skiffard. Skjære i regnvær.

Foto: Hilde Skiffard. Reven rasker over myra

På tur for å se etter haukuglene med unger :

Jeg, Beate og Olav dro på utkikk etter noen haukugleunger som visstnok var blitt observert ikke langt fra Dalen dagen før. Vi hadde fått ringet inn området de skulle befinne seg i, men den oppgitte skråningen med osp viste seg lettere vrien å finne...På vei opp møtte vi to bioføtter som allerede hadde gitt opp søket. Vi begynte i ene enden av området, i noe som kunne stemme med beskrivelsene. Undertegnede hadde sine dystre tanker om vi noensinne kom til å finne nåla i granskogen...helt til Olav etter ca. 5 min utbryter - "er ikke det ei ugle?" Og joda, der satt de - 2-3 unger og foreldrene befant seg i grei kikkertavstand fra oss. I tråd med de godt diskuterte og gjennomstemte rettelinjene for naturfoto som ble slått gjennom kvelden før, smøg vi oss som krokryggede katter på lette poter inn mot kreaturene. Det var en flott opplevelse å oppleve disse flotte fuglene på nært hold. Ungene var nettopp blitt flygedyktige, og hadde vi vært der noen dager senere, er det godt mulig at motivet hadde flydd sin vei før vi hadde rukket å belaste minnekortet...

Foto: Beate Johansen. Olav og Hilde har funnet haukuglene....

Foto: Hilde Skiffard Haukugleunge.


Foto: Hilde Skiffard Haukulgemor holder utkikk


Foto: Hilde Skiffard,Haukugle i miljø
Foto: Anne-Lise Stangenes, Dalen Hotell

Foto: Anne-Lise Stangenes

Foto: Anne-Lise Stangenes, Skilte står på vei inn til Rui gård

Foto: Anne-Lise Stangenes, Brit, Dag og Annette står å leser historei om Rui gård

Foto: Anne-Lise Stangenes, Dag og Jostein

Foto: Brit Indahl Lande

Foto: Beate Strøm Johansen

Foto: Beate Strøm Johansen, Huggorm

Foto: Beate Strøm Johansen

Foto: Beate Strøm Johansen, Grønnsisik

Foto: Brit Indahl Lande

Foto: Beate Strøm Johansen

Foto: Beate Strøm Johansen

Foto: Beate Strøm Johansen

Foto: Beate Strøm Johansen

Foto: Beate Strøm Johansen

Foto: Anne-Lise Stangenes

Foto: Anne-Lise Stangenes

Foto: Anne-Lise Stangenes

Foto: Anne-Lise Stangenes, Brit i sommerfuglmodus


Foto: Anne-Lise Stangenes, Mor og datter ved Vest Telemark Museet

Foto: Anne-Lise Stangenes, Kveldsturen fra RAvnjuvet bød på flere koselig møter med naturens små og store firbente. Både elg og hjort tuslet rolig på jordene. Harepusen derimot føyk avsted som en vind, så den fikk ingen av oss på brikka. 

Foto: Brit Indahl Lande

Foto: Brit Indahl Lande

Foto: Brit Indahl Lande, Skoghvitvinge

Foto: Brit Indahl Lande, Både to og firbente koste seg på Rui Gård

Foto: Anne Kamilla Wimme Høyland, Utsikt fra Rui gård

Foto: Anne Kamilla Wimme Høyland

Foto: Anne Kamilla Wimme Høyland

Foto: Anne Kamilla Wimme Høyland

Foto: Anne Kamilla Wimme Høyland, Ari i farta

Foto: Anne Kamilla Wimme Høyland, Ein gammel utedo


Foto Annette Wimme Høyland,, ikke noe klart vakker bilde, høy ISO, frihånd ... Men moro å få lov til å beundre disse vakre dyrene i ro og mak

Foto Annette Wimme Høyland,, Dag og Brit på tur til Rui gård

Foto Annette Wimme Høyland,, På vei inn til Rui gård

Foto Annette Wimme Høyland,

Foto Annette Wimme Høyland,, Dag på Rui gård

Foto Annette Wimme Høyland,

Foto Annette Wimme Høyland, Piken i blomsteringa :)
Foto: Beate Strøm Johansen, Revnjuvet

Foto: Beate Strøm Johansen, Ravnjuvet

Foto: Beate Strøm Johansen, Revnjuvet

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar