tirsdag 16. januar 2018

Årets fotograf 2017 BioFoto Sørlandet


Årets fotograf 2017

Brit Indahl Lande

Gratulerer!

Brit Indahl Lande Foto: Elisabeth Syvertsen

I år har Biofoto Sørlandet for første gang hatt kåring av årets fotograf. Den første som fikk tittelen årets fotograf i sørlandsavdelingen, var Brit I. Lande, fra Mandal. I fotokonkurransen vår månedens foto, kan man samle poeng  gjennom året. Kommer bildet man har levert på plass nr. 1-10, får man et visst antall poeng for plasseringen. Disse blir så lagt sammen når året er omme. Ganske spennende, siden alle som henter  poeng er med i kampen om å bli årets fotograf. Det er alltid forskjellige navn på topp ti på resultatlista, så her det bare å henge på og levere bilde. Ingenting er sikkert før poengene i årets siste konkurranse er telt opp.

Årets fotograf, Brit I. Lande, er en dyktig fotograf som formidler det hun ser i naturen på en flott og spennende måte.Brit begynte å fotografere i ung alder, og har likt fotografering siden. I de siste årene er det spesielt naturen som har stått i fokus når det gjelder foto. For en del år siden gikk Brit ett år på fotoskolen hos fotograf Peder Austrud, hvor hun lærte mye om lyssetting i studio og lysets virkning. Dette ga henne inspirasjon til å lete etter det magiske lyset som vi har i naturen.

Mange fine fototurer i nærmiljøet rundt Mandal blir det gjennom året for Brit. Både Hålandsheia, Furulunden og båt på Skogsfjorden blir flittig brukt for å finne nye motiver å ha på minnebrikka. Men også turer opp Marnardalen og til Lista er yndet fotomål.
Motivasjonen for å ut å fotografere er alle de gode og fine naturopplevelsene hun får når hun er ute i naturen.  Her er det nærbilde av en vårblomst som skal på minnebrikka. I Bøensbakken
Foto: Elisabeth Syvertsen

Inspirasjonen til å ta bilder henter hun fra gode venner i foreninga, forskjellige naturfotoforedrag rundt om i distriktet, og ikke minst et av årets høydepunkt, Norsk Naturfotofestival på Ski. Bladet vårt Naturfotografen er også med på lista over inspirasjonskilder.

Takk til deg, Brit, som deler de flotte bildene av dine naturopplevelser med oss. Vi ønsker deg lykke til videre med jakten på det gode fotomotivet, og gleder oss til å se flere av dine naturbilder.

Under følger et lite knippe bilder som Brit har deltatt med i månedens foto i løpet av 2017.


Soldogg
 Foto: Brit I. LandeSpeiling - svanefjær 
Foto: Brit I. LandeMorgenstund ved Leland

Foto: Brit I. Lande

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar