onsdag 9. februar 2011

BEVERKYSSET

Ruben Haugereid forteller:

"Nøye forberedelser og en god porsjon flaks er grunnen til at jeg fikk tatt disse høyst private bildene av to forelskede bevere...

Interessen for bevere ble vakt vinteren 2009, da jeg oppdaget en liten beverdam i et tjern på Skoieheia i Mandal.
– Dammen ligger like ved riksveien, så jeg stoppet og kikket nærmere på den. Førsteinntrykket var at den virket gammel og forlatt, men for sikkerhets skyld tok jeg med meg elghunden min, Chiba, og dro dit for å sjekke. Den fant ferske spor etter bever, og etter det var jeg der stadig vekk med kamerautstyret mitt, men så aldri noe.
På hjemmeplan gikk jeg i gang med å lese meg opp om disse spesielle gnagerne. Jeg kjøpte og lånte bøker om emnet, og søkte opplysninger på Internett.
– Bevere er sky for folk, så for å komme innpå dem må en enten bygge en kamuflasjehytte eller ha på seg kamuflasjeklær. Selv har jeg på meg militærtøy fra forsvaret når jeg er på fotojakt i naturen. Da jeg fikk mine unike beverbilder i august 2009, hadde jeg spanet på beverne i seks måneder.
– Alt i alt hadde jeg vel sittet stum og stille ved det tjernet i 50 timer, tenker jeg.
Da jeg endelig fikk belønningen, hadde jeg egentlig gitt opp.
– Den kvelden hadde jeg vært der i tre timer. Himmelen var svart. Det tordnet og regnet kraftig, så jeg bestemte jeg meg for å pakke og dra hjem. Da plutselig kom det en bever svømmende. Like etterpå kom det én til. Først svømte de i ring, så satte de kursen rett mot hverandre — og begynte å slåss. Eller lekeslåss, hva vet jeg?


Mens jeg tok bilder i ett sett, tenkte jeg at "dette er for godt til å være sant". Men faktisk ble det enda bedre, for rett foran øynene på meg omfavnet de hverandre! Først da jeg kom hjem og sjekket bildene, så jeg at de også hadde gitt hverandre et vått smellkyss. Et blinkskudd, tenkte jeg.Om denne sommerromansen i pels er blitt til noe mer, kan jeg ikke uttale meg om".

Mvh
Ruben Haugereid

1 kommentar: